Meclis Üyesi Emre Aydın; Kırsal hizmetler müdürlüğü 2022 yılı bütçesi 4milyon lira iken sadece Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi bile 10Milyon lira ile bunun tam 2,5 katı gerçekleşiyor. Bunu neyle izah edebilirsiniz? 2014 yılında köyden mahalle olan sırf bütçe açığınızı kapatmak adına milyonlarca liralık arsa ve tarlasını sattığınız kırsal bölgeler bizden hizmet beklerken onlara sadece 4 milyon ayırıp Özel Kalem Müdürlüğünde 10 Milyon lira bütçe harcamak neyle izah edilebilir? Artık biz ne yapıyoruz sorusunu sormanın vakti geldi diye düşünüyorum’ dedi.

Ayrıca Tepebaşı Belediyesi’nin 900 milyon liralık 2023 bütçesinin aynı nüfusa sahip birçok CHPli belediyenin bile gerisinde kaldığını belirterek bunun sebebinin ‘maalesef ki Tepebaşında bugün hala Organize, Kobi gibi büyük sanayi alanlarını bırakın küçük sanayimizin bile olmayışını neyle izah edeceksiniz? İşte daha yakın zamanda bile Baksan’da sanayiciliğin nasıl bitirileceğini, bölgedeki üreticinin Teksan’a sürüleceğini buradaki yöneticilerimiz övüne övüne anlatıyorlardı sözleriyle dile getirdi.

Merkezden gelecek para 430 Milyon Lira! 40 Milyon Liralık Mülk Satışı!

CHP’li belediyelerin merkezi idareden para alamadıkları söyleminin tamamen algı olduğunu belirten Emre Aydın;

‘’Üreticiyi bu bölgeden göndererek, kritik noktalardaki bölgesel üretim, belediye hizmet veya gelir kaynağı oluşturabileceğimiz arsalarımızı satarsanız işin sonunda ne olur biliyor musunuz? Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da Merkezi idareden gelen pay 430 Milyon lira ile toplam beklediğiniz öz gelirinizin %52sini oluşturur. Kira gelirleriniz sadece 15Milyon lira olurken 2023 yılında yine 40 Milyon liralık arsa satışı planlayarak bütçeyi tutturmaya çalışırsınız’’ dedi.

Tepebaşı Belediyesi 2022 yılında da yaklaşık 180 Milyon liralık arsa satımıştı.

 

Seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığını belirten Emre Aydın;

‘’Bakın 2019 yılında bu meclis göreve geldiğinde 5 yıllık stratejik planda şunlar vardı;

Aşağısöğütönü Toplantı ve Gösteri Salonu

Sazova Engelsiz Kültür Merkezi

Çamlıca Kapalı Pazar Yeri Sosyal Tesisi

               Hoşnudiye ve Aşağısöğütönü Teniskortları

               Zincirlikuyu Kapalı Yüzme Havuzu ve Kreş’’

               Ancak sonrasında Toplantı ve gösteri merkezlerinin iptal edildiğini, Sazova Kültür Merkezine çivi dahi çakılmadığını, Hoşnudiye Tenis kortunun iptal edildiğini. Sanki yer yokmuşçasına Zincirlikuyu Kapalı Yüzme Havuzunun iptal edilerek Yerine Kız Öğrenci Yurdu yapacağız dendiğini ancak ihalesine bile çıkılamadığını belirtti.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM