MHP Eskişehir Kadın aile Çocuk ve Engellilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Leman Sivri, 3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; "Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın hakları, topluma kazandırılması ve yaşadığı sorunlara toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.


İnsana verilen değerin en belirgin örneği engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Hayatın tüm alanında karşılaştıkları zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele azmini ve her alanda elde ettikleri başarıları gururla görüyoruz. Sevgi varsa engel yoktur düşüncesiyle bu mücadelede bize düşen en önemli görev ise onların bu inançlarına ve hayata sımsıkı bağlılıklarına destek olmaktır.
Engellilik konusu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.
Unutmayalım ki tohum toprağa, engelli topluma emanettir. Daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. 
 
 
 

Editör: Mustafa YILDIRIM