Epoksi kalıp silikon kalıpta yapılacak objeye göre çeşitli farklılıkları gösteriler. Kolye ucu yapmak için üretilmiş olan epoksi silikon kalıplarda kolyenin takılabilmesi için bir delik yapılmaya yarayan bir kısım yer alır. Bu kısım sayesinde yapacağınız kolye ucu kendiliğinden delikli olacaktır.

Epoksi Kalıp Kullanım Alanları

Epoksi kalıp her ne kadar çok olursa olsun tüm silikon kalıplar hemen hemen aynı özellikleri taşır. Bu silikon kalıpları oldukça sağlamdır ve birden fazla kez kullanılabilirler. Kullanımdan sonra olmasa da silikon kalıplar rahatlıkla bulaşık makinesinde yıkanabilir özelliktedir.

Epoksi Silikon Kalıp Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Reçine donmadan ve katılaşmadan evvel yapışkan bir halde olur. Kimyasal reçine kullanırken çevreyi kirletmeyi engellemek için masanızı ve tüm alanınızı naylon ile kaplayın. Reçine plastiğe yapıştırmadığından ya da yapışsa bile oldukça az yapıştığından dolayı kullanacağınız naylon temizlik bakımından size yardımcı olacaktır. Silikon kalıplar sağlam ve dayanıklı olmalarını beraberinde oldukça esnek yapıya sahiptir. Epoksi kalıp model ve çeşitleri https://www.guvensanat.com/epoksi-kalip sitesinde mevcuttur.

Editör: Mustafa YILDIRIM