Saadet Partisi  5 yıl önce yaşamını yitiren 54. Hükümetin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan için mevlid okuttu, öğle namazı sonrası cemaata pilav ve ayran dağıttı.

Barada bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Hamdi Özayvaz, Necmettin Erbakan hocanın pek çok açıdan mükemmel bir insan olduğunu, yaşadığı asra damgasını vurup herkese çok güzel örnek olduğunu söyledi.

Pancar motorla ilk yerli motor yapıldığını ve 1961 yılında Eskişehir cer atölyelerinde devrim otomobilinin yerli olarak yapıldığı  hatırlatan Hamdi Özayvaz, “Hocamız önce ahlak ve maneviyat diyerek yola koyuldu. Sosyal hayattan koparılan İslam’ın yeniden asli mecrasına dönmesini sağladı. 4 tane partisi kapatıldı ama kimseyi sokağa dökmedi. Yola kimlerle çıktı ise onları yarı yolda bırakmadı. Onun ayağa kaldırdığı milli görünüşün içinde 4 reisi cumhur ve 4 başbakan çıktı. Çalışmalarını ibadet aşkı ile ve Allah rısazı için yaptı” dedi.

1996 yılında başbakan olduğu dönemde hiç borç almada ek vergi koymadan Anadolu insanının karnını ve gönlünü doyurarak sevindirdiğini belirten SP İl Başkan yardımcısı  Hamdi Özayvaz, D(‘i kurarak dünyayı sömürenlerin planlarını alt üst ettiğini , Et balık kurumu süt endüstrisi kurumunu kurarak çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Reşadiye Camii bahçesinde yapılan etkinlikte gerek cami cemaatı gerekse çevreden geçen vatandaşlar yağmura rağmen pilav ve ayran için uzun kuyruklar oluşturdular.

Editör: TE Bilişim