WhatsApp Image 2022-04-21 at 00.01.00

Bir yıl önce kaygı ve endişe içinde, inançlı  ve kararlı bir şekilde yola koyulduklarının altını çizen ERBALDER Başkanı Neziha Bilen, “Tam bir yıl önce, 08.04.2021’de, büyük bir heyecan ve coşku içinde derneğimizin temellerini atmış olduk.

Kaygı ve endişe içinde, inançlı  ve kararlı bir şekilde yola koyulduk.

Böylece Eskişehir Rumeli Camiasında bir meşale yakıp, yeni bir umut olduk.

Örgütlü olursak güçlü oluruz, güçlü olursak da başarılı oluruz düşüncesi bize her zaman rehberlik etti. Dayanışma ve beraberlik ruhu içinde, emin adımlarla kuruluş felsefemizi her yere yansıttık, her yerde kültürümüzü yaşatmaya çalıştık.

Gösterdiğimiz başarıyla ERBALDER ismini sadece şehrimizde ve ülkemizde değil, uluslararası platformda da duyurmayı başardık.

Genel seçimlerde ve parlamento ziyareti ile Bulgaristan’da, “Atamıza Saygı” gezisi sırasında İskeçe, Gümülcine ve Selanik’te bulunan Türk Birlikleri ziyareti ile Yunanistan’da, “Atayurttan Anayurda Yaşayan Kültür- Arnavutluk” sempozyumu ile Arnavutluk’da Derneğimizin ismi hafızalara kazınmış oldu.

Kalbimizin en derin köşelerinde sakladığımız ve gözümüz gibi koruduğumuz Atamirasımızı, var gücümüzle tanıtmaya ve yaşatmaya çalışmaktayız.

Bu gece beraberlik, dostluk ve dayanışma ruhu içinde, birbirimizden aldığımız güçle nice sağlıklı, başarılı ve umut dolu günler diler,  en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM