Eskişehir aylardır beklediği Türk Dünyası Kültür Başkentliği’ne görkemli açılış ile kavuştu. Görkemi, muhteşemliği tartışılıyor, tartışılacak da…

Sonuç olarak Eskişehir’e o gecenin getirisi oldukça fazla oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması açılışın değerini ikiye katladı. Kentin tanınırlığı canlı yayınlarda birkez daha tescillendi. Eskişehir’in değerleri özellikle Erdoğan tarafından üzerine basılarak tekrarlandı.

Böyle büyük organizasyonlarda hatalarda olacak yanlışlar da… CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet’in kendisine protokolde yer ayrılmadığı için CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ile birlikte etkinlik alanını terk etmesi yeni bir kriz çıkartacak. Yapılan affedilir bir durum  değil. Ak Parti ilçe başkanlarına dahi yer ayrılıp ana muhalefet partisinin il başkanının es geçilmesinin affedilir bir açıklaması vardır elbette…

Açılış töreninde ortaya konan gösteri bir çok kişinin eleştirisini aldı. Hazırlıklar kısa sürede yapıldığı için bekleneni vermemiş olabilir. Danslar uzun tutuldu. Gösteri sıktı. Verilmek istenen konuda Dede Korkut’un üzerine ağırlık verilmesine de anlam veremedim. Bunlar eleştirel yanları… Genele bakıldığında güzel bir şov izledi Eskişehirliler. Yukarıda da dediğim gibi kazanan Eskişehir oldu.

Teşekkürün en büyüğü taşın altına vücüdunu koyan sayın Valim Kadir Koçdemir’e. Çok uğraş verdi. Neredeyse tek başına mücadele etti. Eleştirenler açılışa katkı sağlayıp sağlamadıklarını önce kendilerine bir sorsun. Ondan sonra eleştirisini yapsın.

Eskişehir, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Vali Kadir Koçdemir, Ak Parti teşkilatı, Odunpazarı Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür etmeli.