Artık estetik güzelliği hedefleyen sadece kadınlar değil. Günümüzde erkekler en az kadınlar kadar,  daha iyi görünmek için plastik cerrahiye yönelerek kendilerini yeniden keşfetme yolunda önemli adımlar atıyorlar. Genetik faktörler, stresli ve zor yaşam koşulları, kötü beslenme ve yaşlılık gibi birçok nedene bağlı olarak vücudun yaşlanma ve yorgunluk belirtilerinden kurtulmak isteyen birçok erkek, zamanı verimli kullanmanın yollarını farklı şekillerde arıyor. Bu sebepten ötürü plastik cerrahi erkekler için giderek daha çekici hale geliyor. Artık daha genç ve daha güzel görünmek için birçok farklı modern seçenek var. Yani günümüzde erkeklerin kozmetik uygulamaları geçmişe göre çok daha çeşitli olup gün geçtikçe de çeşitlenmeye devam ediyor. Op. Dr. Candan Mezili erkeklerin yoğunlukla tercih ettiği ameliyatları cevaplıyor.

Boyun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Boyun estetiği ameliyatında kulağın ön tarafından kulak memesine ve ardından kulak arkasına uzanan bir kesi oluşturulur. Yüz ve boyun derisi serbestlenir. Platisma yani boyun kası dikişlerle gerilerek sıkılaştırılır. Fazla deri çıkarılır ve kulağın önündeki ve arkasındaki kesilere dikilir. Çene altındaki çene bölgesinde yağ birikimi varsa liposuction vasıtasıyla bu yağ alınır. Boyun bölgesindeki dikey bantlar, çenenin 3-4 cm altından yatay bir kesi ile açılır ve birlikte dikilerek boyun üzerinde bir iç korse oluşturulur. Alt çeneleri küçük ve sırtları küçük olan kişilerde boyun derisi sarkması daha erken yaşlarda belirginleşir. Boyun germe sırasında çene implantı ya da yağ enjeksiyonu ile çene büyütme işlemi yapılabilir. Böylece yüzün şekli de dengelenir ve daha erkeksi bir görünüm elde edilmiş olur. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Uygulama süresi ortalama 3.5 saattir.

Liposuction Ameliyatı Nedir?

Obezite gibi kilo sorunu olmayan ancak bölgesel zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen sorunları olan kişilerde fazla yağ dokusunun alınması ve vücuda şekil verilmesi için cerrahi yöntemlele yağ  alınabilir. Cerrahi yöntemlerle yapılan yağ alma işlemine ise “Liposuction” denilir. Genel olarak vücuttaki yağların alınması olarak tanımlanan liposuction, son yıllardan bugüne kadar en çok uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Bu uygulama özellikle kalça, basen, karın, bel, diz gibi inatçı yağlanma görülen ve fazlalık olan bölgelere uygulanabilir. Liposuction genellikle 2-3 milimetrelik kesilerden girilerek, 3-4 milimetrelik uzun, ince kanüllere vakum bağlanarak yapılır. Herhangi bir cerrahi müdahalede olduğu gibi, bir uzman görüşü gereklidir.

Liposuction Uygulaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Liposuction uygulaması bir zayıflama yöntemi değildir ancak kişinin incelmesi ve zayıflamasına katkıda da bulunur. Liposuction ın temel amacı daha ince ve güzel vücut hatları oluşturmaktadır. Vücuttaki diyete dirençli bölgelerde zayıflama ile pek fazla incelmez.  Bu bölgelere liposuction yapılarak fazlalık yağlar alınır. Liposuction genel sağlığında sorun olmayan, hamile olan veya yeni doğum yapmış kişilere uygulanabilen bir yöntemdir. Ancak kalp hastalığı, diyabet ve buna benzer sistemik sağlık sorunları olan kişilere bu ameliyat yapılmadan önce birtakım testler uygulanarak risk faktörleri belirlenmeli ve bu durumlara karşı gerekli önlemler alınmalıdır.

Yaş kriteri bu uygulamaya engel olmamakla birlikte cildin elastikiyetini yaşa bağlı olarak kaybettiği için bazı yaşlı hastalarda uygulanamıyor. Ameliyattan sonra özel olarak yapılmış bir korse kullanılmalıdır. Bu korseler, alınan yağ dokusunun miktarına ve bireysel özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 3 ila 6 hafta arasında kullanılır. İşlemden sonra alınacak dikiş yoktur. Hastanın günlük yaşama ve işe dönüşü liposuction yapılan alanın büyüklüğü ile doğru orantılı olup 4-10 gün arası değişebilir. Liposuction ameliyatı ve süreç hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve muayene olmak için  Op. Dr. Candan Mezili ile iletişim kurabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM