Bu hafta sonu Eskişehirspor tarihi maçlarından birine daha çıkıyor. Rakip düşme hattında bulunan Samsunspor.

Rakibiyle aynı kaderi yaşayan Eskişehirspor’un galibiyetten başka şansı yok.

Geçen hafta Yücel İldiz ile yollarını ayıran yönetim kurulu, kalan 5 maç için takımın başına kamuoyunun yakından tanıdığı renkli bir ismi getirdi. Yılmaz Vural.

Deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural, ilk maçında SporToto1.lig lideri Çaykur Rizespor’dan 4 gol yiyen takımını takip ettiğimiz kadarıyla Samsunspor maçına ciddi hazırlıyor.

Dünkü basın toplantısında teknik analizlerinin yanında birlik beraberlik mesajları verse de oyuncuların performansı çok kritik Samsunspor maçında belirleyici olacak. Birkaç önemli oyuncusunun sakat ve cezalı olması Es Es için dezavantaj gibi görünse de kendi saha ve seyircisi önünde maçın favorisi olarak gösteriliyor.

Yönetimin maç biletlerini 1 TL’ye indirmesi stadın dolması yönünde akıllı bir adım olarak görülüyor. Bu sebeple efsane taraftarın tarihi maçta takımını yalnız bırakmayacağını, tribünleri tamamen dolduracağını düşünüyoruz.

Sonuçları bakımından her iki takımın geleceğini ilgilendiren karşılaşma öncesi kentte derin bir sessizlik hakim. Acaba maç sonucu ne olur diye taraftarlar birbirine anlamlı sorular sorsa da gönüllerden geçen ise Es Es’in maçı mutlaka kazanması yönünde...  

Beraberlik dahi kırmızı şimşeklerin işine yaramıyor. Bu maçı son şans olarak görenlerin sayısı hiçte az değil.

Bugüne kadar 30 maçta 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 yenilgi ile 31 puan toplayabilen Eskişehirspor, sıralamada küme düşecek üç takımdan birisi.

Rakibi Samsunspor’un ise 34 puanı bulunuyor. Dolayısıyla Kırmızı Şimşeklerin galibiyeti ile puanlar eşitlenmiş olacak.

İki takımla aynı kaderi yaşayan Denizlispor’da tehlikeli bölgede bulunuyor ancak Eskişehirspor’un kalan maçlarda puan kaybına tahammülü yok.

Deneyimli teknik adam Yılmaz Vural’ın basın açıklamasında söyledikleri cümlelerin satır aralarında Anadolu’da efsane olmuş, bir dönem İstanbul takımlarının korkulu rüyası Eskişehirspor gibi bir çınarın devrilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Eskişehirsporun mazisini çok iyi bildiği için bu görevi kabul ettiğini belirten Yılmaz Vural’ın söylediği şu cümleler aslında her şeyi özetliyor.”Ben kariyerimde ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Camiadan,federasyona kadar herkes beni arıyor Eskişehirspora git. Bu takım ligde kalmalı dediler…”

Türk futbolu içerisinde önemli bir yere ve deneyime sahip Yılmaz Vural’ın kalan 4 maçta takımı bu karanlık tünelden çıkarır mı? Bilinmez… İnancımızın çıkaracağı yönünde olduğunu bir kenara not ederek armasına ve formasına gönül veren taraftarın şu anlamlı sözleriyle yazımızı bitirelim.

Es Es Yılmaz teknik direktörünle birlikte bu maçı Vur-al…!