Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESÇEVDER ) yeni üyeler ile eski üyelerin tanışım kaynaşması amacıyla bir kahvaltı etkinliğinde buluştular.

   Yapılan açıklama şöyle; “  Adalar da bir kafede bir araya gelen Eskişehir Çevre Derneği üyeleri yönetimin öngördüğü ve hayvan haklarının gasbedildiği, işgencelere maruz kaldığı şu günlerde olaya dikkat çekmek amacıyla Ressam Çağdaş İlkin in tulale çizdiği resme eski ve yeni üyeler birer fırça darbeleriyle resmi tamamlayarak ortaya ortak bir resim çıkartmışlardır.

          Kahvaltı öncesi günümüzde yaşanan olaylara dikkat çekilmesi amacıyla Başkan Sadık Yurtman ve Başkan yardımcısı Filiz Fatma Özkoç günün  anlam ve önemine ddikkat çeken açıklamaların ardından kahvaltıya geçilmiştir.

 Çevrenin günümüzde en önde gelen konuların başında yer alması ve iklim krizinin atlatılabilmesi için birey, toplum çevre derneği üyeleri olarak  üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerinin üstünü çizen yöneticiler çevrenin önemine bir kez daha dikkat çekmişlerdir.

Kahvaltının samimi bir ortamda geçmesi ve hayvan haklarına dikkat çekilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilerek kahvaltıyı sonlandırmışlardır.

Eskişehir Çevre Derneği ( ESÇEVDER ) olarak çevreye olan sevgi ,saygı ve hoşgörünün tüm bireylere yansımasını ve tüm halkımızın çevre kirliğinin önüne geçilmesi ve geri dönüşümün önemini kavrayarak geleceğe yaşanabilir bir Türkiye bırakmak olduğunu  ve tüm halkımızı çevreyi kirletmemeyi ve kirletenleri uyarmayı kendilerinde görev olarak görmeleri gerektiğini vurgulanmıştır.”  

Editör: Mustafa YILDIRIM