Bayramlar çok istisnai günler olduğu için geçmiş bayramları hatırlayıp hayıflanmak normal. 
Her ne kadar bayram herkes için ise de, bu özel günlerin hakimi çocuklardır. 
Büyüdükçe, daha doğrusu geriye dönmemek üzere çocukluktan uzaklaştıkça buruk bir acı nostalji gizlice insanı sarıp sarmalar bu yüzdende hep ahh eski bayramlar deriz.
Eski Bayramlar; Bayram öncesi yapılan hazırlıklar demekti, komşuların bir araya gelip yardımlaşması, insanların birbirine destek olması demekti.
Gelenekleri olan günlerdi bayramlar, ailece kahvaltı, beraberce büyükleri ziyaret, babayla bayram namazına gitmek, kahvaltı sonrası anne babanın elini öpüp ilk harçlıkları almak demekti.
Bayramlar eskiden hevesti, her şeyi bir hevesle yapmak, yeni kıyafetlerini hevesle hazırlamak, evi hevesle temizlemekti.
Eski bayramlar samimiyetti, insanlar birbirlerine hazır yazılmış mesajları grup halinde yollamaz, el yazısıyla yazdığı tebrik kartlarını postalardı.
Aslında eski bayramların daha güzel olmasının en büyük sebebi herkesin kendi çocukluğunu hatırlıyor olması. Bugün 20 li yaştakilere  de 60 yaşındaki birine de sorsanız alacağınız cevap eski bayramların daha güzel olduğu olacaktır. Çünkü herkes hiçbir sorumluluğunun olmadığı, el öperek topladığı harçlıklarını gönlünce harcadığı, kız kaçıran attığı, karnı ağrıyana dek şeker yediği, anneannesinin, babaannesinin evinde baklavalara gömüldüğü günleri anımsayacaktır. Aslında biz eski bayramları değil, eski bayramlardaki çocuk hallerimizi özlüyoruz. Yeni kıyafetlerimizi giydiğimiz, şeker topladığımız, harçlıklarımızın bize kaldığı,koca ailenin tek bir evde toplandığı,çocuklarla sokaklarda koşturduğumuz, sınırsız bir özgürlüğümüzün olduğuna inandığımız o eski bayramları. Büyüyüp de hayatın tüm yükünü omuzlarına alınca insan, kuş gibi hafif olduğu, çocuk olduğu o eski bayramları özlemesinden daha doğal ne olabilir ki?
Evet kesinlikle eski bayramlar diyorum nedeni şimdi sokaklara bakıyoruz çocuklar çok az ben şahsen küçüklüğümde elimde poşetlerle arkadaşlarımla beraber mahallemizin her kapısını çalar şeker ve çikolata toplardık şeker bayramında, eski bayramlarda olsam diyorum kendi kendime Evet kesinlikle eski bayramlar diyorum nedeni şimdi sokaklara bakıyoruz çocuklar çok az vede eski bayramlarda olsam diyorum kendi kendime
Hala Eski bayramları ziyaretleri el öpmeyi çocuklarımada kendime de yaşatarak öğretmeyi düstur edinmişken, Bu kadar eski bayramlardan bahsetmişken Bayramın 2.Günü başıma gelen olayı da anlatayım size;
Eşim ve Çocuklarım le birlikte Akraba ziyaretinden dönerken  ellerinde şeker torbası yerine, ellerinde bıçaklı  üç kişi hiçbir tartışma yaşamadığımız halde üzerimize saldırıp çocuklarım eşimin gözleri önünde saldırıp darp ettiler, Bayramın 2 gününü önce hastanede sonra karakolda geçirerek Bayramı eda ettik.  Sonuç mu maalesef şikayetçi olmama rağmen ifadeler alınıp güle güle yollandık.

HEPİMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN……