“29 Kasım 2016 eski vergi dairesi alanı yeşil alan olsun ve burayı Şehitler Parkı yapın. Özellikle doğu, güneydoğu olmak üzere bu şehirden çıkıp vatan için millet için toprağa düşen Eskişehir evlatlarının isimlerinin hepsi bir arada bu alanda yaşatılsın…
Eskişehir siyasi çekişmeden çektiğini gelmiş geçmiş zamanlarda hiçbir şeyden çekmemiştir. En son örneklerinden biride eski vergi dairelerinin olduğu alandır. Yıkılan Eskişehir ve Yunusemre vergi daireleri binaları ile boş bulunan Battalgazi vergi dairesinin olduğu binalar şehrin en merkez ve sıfır noktasında belirsiz bir şekilde durmaktalar. Mülkiyeti Milli Emlak eliyle hazineye ait olan bu alanlar için geçtiğimiz yaz aylarında ESKENT Derneğimiz vasıtasıyla eski vergi dairesi alanı yeşil alan olsun başlığı ile basın açıklaması yapılmış ve konu gündeme getirilmişti. 
Eski valimiz Güngör Azim Tuna'nın konuya Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyeleri’nin istekli olmalarına rağmen üst bir etki ile olumlu bakmaması neticesinde bahse konu alan öyle bomboş olarak durmaktadır. Kaldı ki fırsatı değerlendirmeyip o noktaya tekrar bir yapı yapılması oldukça anlamsız ve yanlış bir karar olacaktır.”
Diye bundan 4 sene önce bir yazı yazmıştık, dahası öncesinde Eskent Derneği olarak söz konusu alanda birde basın açıklamamız olmuştu.
Gel zaman git zaman yaprak kımıldamadı, yalnızca üç şey değişti Battalgazi Vergi Dairesi binası yıkıldı ve alanı ne hikmetse tel çiftle çevrildi, beklemeye alındı. 
Değişen ikinci şey valilerimiz oldu bizim açıklamamızda Valimiz olan  Sayın Güngör Azim Tuna gitti, Sayın Azmi Çelik geldi, Sayın Azmi Çelik gitti, Sayın Özdemir Çakacak geldi ve Sayın Özdemir Çakacak gitti Sayın Erol Ayyıldız Valimiz geldi..
Üçüncü değişen şey ise dün şahit olduğum sözkonusu alanın akşamcıların mekanı ve boş alkol şişesi sergi alanı durumuna gelmiş olmasıdır.
Acaba diyorum hangi irade bu alan için ne düşünüyor?
Sakın ola AVM filan olmasın ya da ne bileyim gelir getirici bir betonsal düşüncemi var diye insan düşünmeden edemiyor. Eskişehirli bir yaşayan olarak umudumu kaybetmek istemiyorum ve her olumsuzluğun bir çıkışı vardır diye sesleniyorum. 
Tamam bakın ekim ayında Atatürk top sahası yerine yapılan millet bahçesi açılacak, ne güzel oldu şehrin tam merkezinde nefes alacak bir yerimiz olacak, burayıda gelin teklifimi yineliyorum ŞEHİTLER BAHÇESİ yapın ve takdir alın, dua alın. Temennim korkumun yersiz olmasıdır ancak bunca sene boş bırakılan bu alan inşallah birilerinin iştahını kabartmamıştır, inşallah yeşil talep, beton lobisine galip gelir inşallah bu şehrin iradesi bu konuya sahip çıkar ve salgın sürecinde gölgesinde duracak bir ağaç aradığımız olumsuzluğundan çıkarılacak dersiyle bu alan yeşil kalır…
Eskişehirli kalın, sağlıkla kalın, maskeli, mesafeli ve hijyenik günler diliyorum.