CHP'nin Mücadeleye Devam Ekibi yerel seçimleri ve yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Mücadeleye Devam Ekibi CHP Gönüllüleri sözcüsü İlker Özokçu, Eskişehir’de CHP adaylarının sandık konularak belirlenmesini istedi. Özokçu’nun açıklaması şöyle; “Önümüzdeki yerel seçimler için, tüzük gereği ön seçim yapılması gerekirken, Genel Başkan, yetkisinin dışında, şehrin sorumluluğunu Yılmaz Büyükerşen hocaya bırakmıştır. Bu şehir Belediye yönetimini 20 yıldır zaten Yılmaz Büyükerşen Hoca’ya teslim etmiştir. Genel başkanımız  bu ifadesiyle kişilerin seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırmaktadır. Yapılması gereken, sandığın ortaya koyulması ve yönetimin  kime teslim edileceğini, bu şehrin insanının kararına bırakmaktır. Bizler burada anti demokratik uygulamalara karşı durmak için toplanmış bulunmaktayız.

24 haziran genel seçimlerinde sorumluluğumuz gereği sahalardaki yerimizi aldık. Olanca iyi niyetimizle çalıştık. Partimizin iktidar olması bizim en büyük hayalimizdir.

Kimsenin şüphesi olmasın ki yerel seçimlerde de çalışmalarımızı yerine getireceğiz. Daha önceki çalışmalarda söz verdiğimiz gibi... Kendimizi yok saydırtmayacağız.

Ama çalışmalarımızda karşılaşacaklarımız bizi endişelendirmekte ve korkutmaktadır.

Burada yerel yönetimlerde yapılanlar ve yapılamayanlardan bahsetmek istiyoruz.

Yapılamayanların bedelini sahada çalışan bizlerden istiyorlar. Haklı değiller mi? Sahaya inmeyenler koltuklarından ahkam kesiyorlar.  İnin halkın arasına görün bakalım halk ne diyor.

 Delege seçimlerinden başlayan, ilçe ve il yöneticileri seçim süreci ve sonrasında oldukça üzücü, partimize yakışmayan olaylara tanık olduk.

Belediye çalışanlarının, Akraba, eş dost ilişkilerinin, zorbalığın ve tehdidin yoğun olarak uygulandığı bir süreçti. Sosyal demokrat partide olmaması gereken şeyler yaşandı. Aday olanların adaylıkları bile engellendi.

Adaylığı engellenen ilçe başkanlığı seçiminin, Başkanı istifa ediyor Meclis üyeliğine aday olacağını belirtiyor. Başkanlık ettiği kuruma memur olacağım diyor.

Kimsenin seçilmesine engel olmak gibi bir niyetimiz yok ancak ilçe başkanının meclise aday olması doğru değildir.

Nasıl bir parti sorumluluğu?

Nasıl bir anlayış?

İl başkanlığı buna nasıl engel olamıyor?

İlçe ve il örgütlerimiz, gençlik ve kadın kollarımız bağımsız olamadılar. Belediyeler parti organlarımızı yönetir hale geldiler. Çünkü onların elemanları seçildiler.

Parti organlarımız sadece ve sadece protokolü takipten başka bir şey yapamadılar.

En önemlisi de küskün partililer yarattılar.

Genel başkan dahil olmak üzere, şehir dışından gelen tüm partili yetkililer Belediyeleri ziyaret dışında örgütleri tanımaz bir tutum içine girerek yerel parti yöneticilerimizi refakatçi pozisyonuna düşürdüler.

Genel başkanımızın Eskişehir’i son ziyareti parti merkezinde değil, Otel salonunda gerçekleştirilmiş, partililere değil, çıkar çevrelerine bunu açıklamışlardır.

Genel seçimlerden çok sonra Genel merkez bir değerlendirme yapsa da, kamu oyu ve partililer tatmin olmamıştır.

Çünkü öz eleştiriden uzak bu değerlendirmede örgütler ve partililer bilgilendirilmemiştir.

Kamu oyunda,  hükümeti eleştirmek yerine, Partilimizi,  kendimizi eleştirir hale geldik.

Olanlara karşı, ''Yeter artık'',  “Haydi hep birlikte el ele” diyerek mücadele etmek yerine tüm Türkiye’de partide kaotik mücadele şeklini seçtiler. CHP’linin  CHP’liden korkar hale gelmesine sebep oldular.

CHP genel merkezinin 2018/1 numaralı genelgesi parti üyesi olmayanların üyelik ve adaylık müracaatlarının kabulü şu anlama gelmektedir.

 “ Siz istediğiniz kadar bu parti için çalışın, biz devşirme adaylarla seçime gideriz, Siz de bize oy vermek zorundasınız.”

Bu anlayış bize seçim kaybettirecektir.

İttifak yapmak bu partinin yok olması demektir.

Siz meydanlara değil halkın kapısına gitmek, kendinizi ve projelerinizi anlatmak zorundasınız.

Eskişehir de Belediye Başkanları ve meclis üyeleri seçimlerini ön seçim ile yaptırmaya kararlıyız.

Bütün parti organlarımızı, yetkilileri, vekillerimizi ön seçim yapmaya, parti tüzüğüne uygun haraket etmeye davet ediyoruz. Demokrasi ve CHP hepimiz için gereklidir. Bizim başka partimiz yok Başka şehrimiz yok.

Bizleri yok saymanıza ve şehrimizi keyfi idare etmenize, seçimleri kendi yandaşlarınızla yapmanıza izin vermeyeceğiz

Belediye başkan adayları ve meclis üyelikleri birilerinin emir erlerinin yerleştirileceği pozisyonlar değildir. Kentin yönetimine katkı sağlayacak, belediye başkanlarının elini rahatlatacak, ufkunu açacak,  RANT İÇİN DEĞİL KENT İÇİN mantığının hakim olduğu bir yönetim, meclis hayal ediyoruz. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”