Eskişehir amatör  sporu ne durumda?

Abone Ol

Eskişehir'de amatör takımlarımız  ve amatör futbol ne durumda diye azcık baktığımızda...

 Kütahya gibi bizim yarı nüfusumuz olan bir yerdeki  amatör sporun yeri ile Eskişehir'deki  durumlarımızı kıyasladığımızda durumumuz ortada. Eskişehir'de sporu ve futbolu seven, spora gönül verenlerin bir kez daha düşünmesi gerekmektedir. Kütahya’da  bir ilçe olan Tavşanlı'daki amatör müsabakalar 2 grupta oynanıyor. Bizdeki ilçelerde ise  tek takımı bile zor şartlarda çıkartabilmekteyiz, hatta bazı amatör takımlarımız birkaç maç sonra ilgisizlik ve maddi sorunlardan dolayı ligten çekiliyor. Takım sayısı arttırılması konusundaki çalışmayı sadece EASKF ve TÜFAD'tan beklemek doğru değil. herkesin elini taşın altına sokması gerekmektedir. Örneğin  Otosan, Bağlarspor, Fatihspor, adı aklımıza gelmeyen daha nice kulüpler var yeniden uyandırmak gerek.  Biliyoruz ki amatör ruh dediğimiz bir durum sonradan vücuda şırıngayla verilen bir şey değildir. Futbolu sevmek gerek fedakarlık gerek.  Şehrimizin köklü kulüpleri vardı onları yeniden taşımak gerek amatör sporun içine.

Eskişehir amatör futbolu hakkında rakamsal bilgiler vermek istedim neredeyiz ve  nasılız diye, ama  bilmenin yetmediği bilgiler.

Bir örnekleme yapmak istedim bu konuda.

Kütahya genel nüfus  : 573 Bin

Eskişehir genel nüfus : 845 Bin

Kütahya BAL ligi takım sayısı: 4  

Eskişehir BAL ligi takım sayısı:  2  

Kütahya'da Süper Amatör takım sayısı : 13

Eskişehir'de Süper Amatör takım sayısı: 11

Kütahya'da 1. Küme Amatör takım sayısı : 38  

Eskişehir'de 1. Küme Amatör takım sayısı : 17  

Kütahya'da 2. Küme  Amatör takım sayısı : 31 T

Eskişehir'de 2.Küme Amatör takım sayısı : 24  

Evet takımlar hakkındaki rakamsal veriler şimdi birde çalıştırıcı konusundaki verilere bakalım. Eskişehir'de toplam 374 Antrenör var, bunun 206 kişisi Aktif.

Eskişehir'de toplam 4 Pro Lisanslı hocamız var.

Eskişehir'de toplam UEFA- A: 35

UEFA B:59

Amatör çalıştırıcı yani C lisan 96  

Kaleci Antrenörü:  10  

Teknik Direktör:  2