Eskişehir Millet Bahçesi vatandaşların kullanımına açıldı. Ak Parti ile Ak Parti Eskişehir Milletvekili Prof Dr Nabi Avcı'nın büyük emekleri olan Millet Bahçesi'nin resmi açılışın daha sonra yapılacağı belirtildi. 

Türk Dünyası tarafından yapılan bilgilendirme şöyle; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bazı illerde yeni yapılan stadyumlar sonrası atıl duruma düşen eski statların bulunduğu alanlara Millet Bahçesi yapılacağı yönünde verdiği müjde üzerine Eskişehir Atatürk Stadyumu yerine Eskişehir Millet Bahçesi inşası 2018 yılı Haziran ayında başlamış ve 2020 yılı Aralık ayında tamamlanmıştır.

Şehrin ihtiyaç duyduğu ve bu ihtiyaç çerçevesinde şekillendirilen proje, Eskişehir’e yeni bir soluk katacaktır.   

Toplam proje alanı 52.392 m2, toplam inşaat alanı 16.221 m2, toplam peyzaj alanı 40.227 m2 ve çim alanı 20.005 m2’dir. 160.000 toplam bitki âdeti ve 878 toplam ağaç adedi uygulanıştır.

Büfeler, alana giriş ve gezinti yolları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, basketbol sahası, fitness alanı, oturma alanı, çocuk oyun alanı, açık etkinlik alanı, süs havuzuyla beraber Eskişehir halkının güzel vakit geçirebileceği, spor yapabileceği ve çocukların eğlenebileceği bir park haline getirilmektedir. Park alanının altına kapalı otopark uygulayarak Eskişehir trafiğini rahatlatmak amaçlanmıştır.

Kitap okuyan, araştıran, sessiz ders çalışma ortamı arayan vatandaşlarımız için her türlü imkânın düşünüldüğü Millet Kıraathanesi,  çocuk, genç, yaşlı gibi her yaş grubundan bireye hizmet verecektir.

459 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK 

 

Yeraltı otoparkı olarak 15.324 m² ‘lik alana yapılmıştır.

Otopark, 24’ü engelli olmak üzere toplam 459 araç kapasitesine sahiptir.

Otoparkımız 24 saat Kamera Sistemi ile izlenmekte ve kaydedilmekte olup PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ile çalışmaktadır.

Yağmur, dolu gibi aracınızı etkileyecek hava şartlarına göre korunaklı olan kapalı otoparkımız 7 gün 24 saat, %100 müşteri memnuniyetini benimseyen bir anlayış ile hizmet vermektedir.  

Hatcback, Sedan, Station, SUV, Van ve Panelvan araçları giriş yapabilmektedir. Bunların dışında kalan minibüs ve kamyonet tipi araçların girişi yasaktır.

LPG’li araçların kapalı alan otoparklara giriş-çıkışları yasak olduğundan kapalı otoparkımıza LPG’li araç kabul edilmemektedir.

Kapalı otoparkımız şehir merkezinde olup konumu itibariyle Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü, Reşadiye Cami, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi, Hamamyolu, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi, Şair Fuzuli Caddesi, Köprübaşı Caddesi, Öğretmenler Caddesi, Adalar’a yürüme mesafesindedir."

Editör: TE Bilişim