“Hepimizin ortak paydası; doğup büyüdüğümüz ve diğer şehirlere örnek olmasını istediğimiz Eskişehir’imiz, seçilmişler ve atanmışlar tarafından adeta cezalandırılmaktadır.

Bu şehir için pek çok şey öngörülmüş, fakat bugüne kadar hiçbirisi gerçekleşmemiştir. Pek çok alanda çekim merkezi olacağını beklerken, şehrimiz; çok olumsuz mevzularla ülke gündemine getirilmiş, hak etmediği talihsizliklere maruz bırakılmıştır. Sağlık ve termal turizmi, raylı sistemler ve havacılık, hizmet sektörü, lojistik, eğitim ve daha birçok konuda, şehrimizin; çekim merkezi olacağı vaat edilmiş, ancak bugün! Bu sözleri verenlerin dahi duymazdan ve görmezden geldiği ve yığınla birikmiş sorunlarla baş başa bırakılmıştır.

Bunlardan en önemlisi, eğitim camiasında yaşanan ve her biri diğerini unutturacak türden skandallar ve bunların hiçbirine verecek cevabı olmayan, bir milli eğitim müdürünün mevcudiyetidir.  Çocuklarımızın ve dolayısıyla da geleceğin gençleri olacak evlatlarımızın, emanet edildiği eğitim kurumlarında yaşanan ve vahamet derecisindeki olaylar ibretliktir. Ailelerini de büyük endişeye ve huzursuzluğa sevk eden bu durum karşısında sessiz kalan, mülki amirler de ayrı bir soru işareti olarak hafızalara yerleşmiş bulunmaktadır.

Oysaki “sözde” gençlerimizi korumak maksadıyla, bir müzik festivalinden bile rahtsızlık duyup, yasaklama kararı alınmış ve gerekçe olaraktan;  çocuklarımızın, ahlaki anlamda güvende olması konusundaki hassasiyetle alınmış bir karar olduğu iddia edilmişti. Yaşanan bu son olayda ise çocukların üzerinden dehşet verici bir senaryo yazılıp, ailelerinin tehdit edilmiş olması, festival kadar tehlikeli bulunmamış olsa gerek ki, şehrimizdeki bürokraside sessizlik hâkimdir.  Çocuklarımızın ve ailelerinin böylesi bir olaya maruz bırakılması endişe verici ve asla kabul edilemez bir durumdur. Ne yazık ki! Şehrimizin kaderi;  bu seçilmiş ve atanmışların elindeyken, bizler bu tür taliksizlikleri daha çok konuşuruz”

Editör: Mustafa YILDIRIM