Bir dizi ziyaret için Eskişehir’e gelen Belarus Grodno Bölgesi Delegasyonu Başkanı Mechyslau Hoi, Belarus Ankara Büyükelçisi Mr. Victor Rybak ve beraberindeki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret etti.

Eskişehir gezisi sırasında kenti çok beğendiğini belirten Belarus Grodno Bölgesi Delegasyonu Başkanı Mechyslau Hoi, “Eskişehir gezimizde özellikle Balmumu Heykeller Müzesi’nden çok etkilendik. Grodno’da da bir balmumu müzesi açmayı düşünüyoruz ve müzemizin en güzel köşesinde sizin bir eserinizi sergilemekten büyük gurur duyarız. Kentinizi gezerken üniversitelerinizi de ziyaret etme fırsatı bulduk. Üniversitelerin kendi aralarındaki bağı da bu gezimizde öğrendik. Biz de şehrimizdeki üniversitelerin arasında bağ kurmak istedik. Ayrıca kardeş şehriniz Frankfurt’un önemli meydanlarından birine “Eskişehirplatz(Eskişehir Meydanı)” isminin verildiğini de biliyoruz. Bu bize çok güzel bir fikir verdi. Belediyeyi ziyaretimizde kadın çalışanların oldukça fazla olduğunu gördük. Bizim çalışanlarımızın da %60’ı kadınlardan oluşuyor. Kadınlara çalışma imkanı sağladığınızı görmek bizleri çok mutlu etti. Eskişehir ziyaretimiz bizleri çok mutlu etti fakat süremiz az olduğu için şehrin tamamını görme şansımız olmadı. Bu sebeple en kısa sürede tekrar Eskişehir’e ziyarete geleceğiz. Sizleri de Grodno’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız” dedi.

Ziyaretçilerini makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Belarus Grodno Bölgesi Delegasyonu Başkanı Mechyslau Hoi, Belarus Ankara Büyükelçisi Mr. Victor Rybak, Büyükelçilik Müsteşarı Vladimir Tkachik ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu, işbirliği ve dostluk ilişkilerini geliştirmek için birlikte çalışabileceklerini ifade etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM