Kartacalı Hannibal ordusu Alp dağlarında sıkışınca düşünmüş ve demişki. Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız.

Nereden çıktı bu Kartacalı muhabbeti derseniz bir acı dahası bir çok acı hissiyatından çıktı.

İlhan Sır köyümüzün insanı akrabamız.

Geçtiğimiz cumartesi günü evinde ailesiyle kahvaltısını yaptı ve oğlu Muhammedi yanına alıp vazgeçemediği, kopamadığı ata toprağına gitmek için aracına bindi, aracı Muhammet kullanıyordu yola çıktılar.

Gündoğdu Mahallesi'nden Alpu yoluna döndüler normal yollarında giderken yol üzerindeki petrolden dikkatsizce çıkan bir jepi görünce panikleyen Muhammet aracın kontrolünü kaybetti ve savrulan araç tek şerit olan yolda karşıdan gelen tıra çarptı bir anlık hata 2 cana mal oldu.

Hayatın her anında mücadeleci olan her zorluğu görmüş yaşamış ve göğüs germiş olan İlhan Sır maalesef evladıyla beraber trafik canavarına mağlup oldu ve hakka yürüdü.

Kadere karşı durulmaz yazımız neyse onu yaşarız ancak Rabbimizin her türlü takdirine karşı insanoğluna tedbir öğüdü vardır.

Gelelim saadete çok uzun yıllardır Alpu, Beylikova, Mihallıçık devamında Nallıhan, Beypazarı'na kadar giden yol artık oranın adı ölüm yoludur, artık o yolun adı vurdum duymazların yoludur.

Kimleri kaybetmedik o yolda kimleri yitirmedik kimleri heba etmedik.

Ülkenin her alanının çift şerit yollarla örüldüğü, atılımların, sıçramaların yapıldığı bir zamanda bizim yörenin suçu nedir kadersizliği nedir anlamak mümkün değil.

Beklenen nedir olması gereken nedir yada ne olması gereklidir.

Başından sonuna dümdüz bir arazi hamur gibi bir toprak viyadük istemez, alt geçit istemez zorluğu yok yapılması gereken aslında çok kolay bir iş.

İşin siyaseti beni hiç ilgilendirmiyor umurumda değil ama böylesi bir duygu ortamında sorumluları kimse, muhatapları kimse görsün, duysun ve kılını kıpırdatsın artık insanların yaşamları sönmesin hayatlar, haneler kararmasın.

Hep söylenendir yanı başımızda Afyon, Bilecik, Kütahya bu işi nasıl beceriyor nasıl hallediyorsa artık yetsin bizde şu makus talihimizden sıyrılalım.

Birileri sahip çıksın Eskişehir'e yoksa vebal dünden bugüne bu işin muhatapları kimse bir ömür boynundadır.

Yokmu bu şehirde bir Hannibal.

Ölüm yolu için hemen çözüm, acil çözüm.

Ya bir yol bulun ya bir yol açın.