Şenliğe herkesin davetli olduğunu ifade eden Eskişehir Bilecikliler Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Saraç, “26 Ağustos cuma günü saat:15:00’da, Porsuk Bulvarı’nda başlayacak kortejde hem Eskişehir’de bulunan Bilecik il ve ilçe dernekleri, hem Bilecik’ten gelen derneklerle gerçekleşecek yürüyüş, Odunpazarı Meydanı’nda son bulacak.  Saat 16:00’da Odunpazarı Meydanı’nda başlayacak etkinliğimizde Bilecik’te ikamet eden ve Bilecikli tüm hemşerilerimiz, paydaşlarımız yer alacak.” diye konuştu. Şenliğin içeriği hakkında da bilgi veren Başkan Saraç, “Odunpazarı Meydanı’nda kurulacak 40 adet çadırlarımızda il ve ilçelerimizden katılan yöremizi tanıtıcı el yapımı lezzetler, el işleri,  el sanatları, yazarlarımız, tarihçilerimiz ve bir çok alanda sizlere Bilecik ilimizi ve ilçelerimizi tanıtıcı belki de hiç karşılaşmadığınız bir çok ürününü sizlere sunacaklar.”  şeklinde konuştu. 


İLK KEZ YAPILACAK


İlk kez yapılacak şenliğin, Eskişehir’de ses getireceğini ifade eden Saraç, şöyle konuştu: “Hemşerilerimizin bireysel olarak yöremizi tanıtmak adına Osmanlı - Bozüyük mehteranımızla başlayan program, Sultan Okçuluk Kulübü’nün ok atımı ve okçuluğun tanıtımı ve tarihçesi olacak. Cuma günü devam eden programımızda yine yöremizin folklor grupları sahne alacak. Devamında ise; yöremize özgü Yenipazar ilçemizin Kurşunlu köyünden gelen Bedriye Engin ve ekibi ile kına merasimi temsili olarak gösterime sunulacak. İlerleyen saatlerde Bozüyüklü ses sanatçımız Olcay Gülpınar sahne alacak ve coşkulu bir gece ile cuma günü programımız son bulacak.”


3 GÜN SÜRECEK


Şenliğin Cumartesi ve Pazar günü de devam edeceğini aktaran Saraç, son 2 günün programını ise şöyle özetledi: “27 Ağustos Cumartesi günü alanda başlayan etkinliğimiz alanda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden katılan öğretim görevlilerimiz ile, il ve ilçelerimizin tarihten bugüne tanıtım ve anlatımı yapacaklar. Yine alanda folklor ve Zeybek gösterilerimiz, yerel ürünlerin tanıtımı, farklı gösteriler ve yine akşam Gölpazarlı sevilen ses sanatçımız Seher Aksoy ile devam edip gecemizi sonlandıracağız.28 Ağustos, Pazar günü çadır ziyaretleri,  Zeybek gösterileri, mehteran, katılımcılara karikatür sunumu ile pazar günü etkinliğimiz saat:16:00’da son bulacak. Türkiye’nin tüm illerinde bulunan hemşerilerimizi ve tüm Eskişehirlilerimizi bu farklı ve eğlenceli etkinliğimize davet ediyoruz, şimdiden herkese teşekkürler…”

Editör: Mustafa YILDIRIM