Eskişehir Muş Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Dostlar Sofrası” programına Eskişehir, Bursa ve İstanbul’dan çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri, iş insanları, spor camiası ve özel davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Muş Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Taşçı, “Kısa bir süre önce Bursa’ya misafir olduk ve o kadar güzel ağırlandık. Orada bizi misafir eden dostlarımız bugün burada. Gelemeyenlerin de sizlere çok selamları vardı. Aramızda olan tüm dernek başkanlarımıza ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ESKİŞEHİR’DE İNANILMAZ BİR SAHİPLENME OLDU”

Düzenledikleri programla gönül dostlarıyla bir araya gelmek istediklerini belirten Taşçı, “Başımızdan geçen olayda Eskişehir’de inanılmaz bir sahiplenme oldu. Eskişehir halkı ve Eskişehirspor camiası şu anda aramızda olan dostlarımız da var onların hepsine teşekkür ediyorum. Birbirimize çok uzak kalmıştık. İstedik ki bugün de burada yemek programında bir araya gelelim. Birbirimizle daha sıkı fıkı olalım diye bir araya geldik. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AYHAN HOCAM DAVA ARKADAŞIM”

Programda Taşçı’nın özel davetlisi olarak katılan Türk bilim insanı ve akademisyen Ahmet Başal, bu tür etkinliklerin önemine değindi. Hayata dair kısa bir konferans tadında bilgilendirme yapan Başal, bitki, insan, hayvan, su ve havanın birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ve ayrılamaz bir bütün olduğuna dikkat çekerek çeşitli örnekler verdi. Başal, “Ayhan hocam yıllardır dava arkadaşım. Yıllardır mücadele ediyoruz. Daveti için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“ESKİŞEHİRSPOR’U İZLEYEREK BÜYÜDÜK, BİRLİKTE TOP KOŞTURDUĞUMUZ ARKADAŞLARIMIZ VAR”

Programda Türk futbol tarihine damga vurmuş Muşspor’un başarılı yıllarında top koşturan yaşayan efsane olarak bilinen kaleci Raşit Zozik de birlik ve beraberlik adına önemli mesajlar verdi. Bursa ve Eskişehir arasındaki iletişim ve bağa vurgu yapan Zozik, “Eskişehirspor’da dostlarımız var. Anadolu takımımız. Birlikte top koşturduğumuz arkadaşlarımız var. Eskişehirspor’u izleyerek büyüdük. Eskişehir’den, Bursa’dan ve il dışından gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu nezih ortamı hazırlayan herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK PLAKETİ

Programda tüm dernek ve platform başkanları ve yöneticileri de söz alarak gecenin anlam ve önemine dair görüşlerini paylaştı. Programın sonunda davetlilere ülkenin birlik ve beraberliğini simgeleyen anlamlı bir plaket takdim edildi.

Program çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM