Çelik, "TÜİK’in açıkladığı verilere göre Eskişehir’de ekim ayında toplam 2.460 konut satışı gerçekleşmiş görünüyor. Bu konutların 892’si ilk kez satılan, 397’si ipotekli satış, 1.568’i ise ikinci el konutlardan oluşuyor. Ancak bu rakamlar sektörde gözlemlenen durumu yansıtmıyor" dedi.

“Konut satışlarının bu kadar hareketli olmadığını düşünüyoruz. TÜİK’in yayınladığı rakamları biz sokakta hissetmiyoruz,” diyen Çelik, satışlardaki durgunluğun nedenlerini sıcak paraya erişim zorluğu ve ekonomideki durağanlık olarak açıkladı. Özellikle faiz oranlarının yüksekliğine değinen Çelik, “Konut faiz oranları yüzde 3’ün altına inmiyor. Eğer bu oranlar yüzde 2 seviyelerine düşerse sektörde bir canlanma yaşanabilir. Ancak inşaat maliyetleri de ciddi şekilde arttı. Demir ve çimento gibi temel malzemelerin fiyatlarındaki artış, yeni yapılacak dairelerin fiyatlarının uygun olmasını zorlaştırıyor” şeklinde konuştu.

Ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam dinamikleri korunmalı Ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam dinamikleri korunmalı

Çelik, ekonominin istikrara kavuşması durumunda 2025 yılının sektöre olumlu yansıyacağını ifade etti. Şu an için bütçesi olanlara ev almayı tavsiye eden Çelik, “Atalarımızın dediği gibi, ‘Ahirette iman, dünyada mekan.’ Herkesin başını sokabileceği bir evi olmalı” diyerek evin bir yatırım aracı olmaktan öte temel bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.