WhatsApp Image 2022-05-30 at 19.00.22

Türk Dünyası Başkenti Vakfı’na ait Dede Korkut Parkı’nda önceki gün bir grup yoga yapmak istemiş CİMER’e yapılan şikayet nedeniyle izin verilmemişti. Bugün tepkiler üzerine Türk Dünyası Başkenti Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı yasağın söz konusu olmadığını belirtmişti. Dede Korkut Parkına gelen bir grup Eskişehirli yasağa tepki göstermek için hem yoga yaptı hem de basın açıklaması. Yasaklara tepki gösteren Buse Aydemir şunları söyledi; “Yasaklar ülkesi Türkiye'de her gün yeni bir keyfi yasakla uyanıyoruz.

Konserin, festivalin, eğlenmenin sudan bahanelerle ve "toplum", "genel ahlak" gerekçe edilerek engellenmesinin ardından parkta yoga yapmak da yasaklandı.

Eskişehir Valiliğine bağlı Türk Dünyası Vakfı Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan bir grup kadın Cimer'e yapılan bir şikayet bahane edilerek engellenmek istendi. Ardından açıklama yapan Türk Dünyası Vakfı parkta toplu etkinlik için herkesin izin alması gerektiğini söyledi.

Biz sizin neden yoga yapanları engellediğinizi biliyoruz. Nedeni ne Cimer'e yapılan şikayet ne de halkın parktan eşit bir şekilde faydalanması. AnadoluFest'i neden engellediyseniz, Aynur Doğan'ın, Melek Mosso'nun sahneye çıkması neden engellendiyse, yoga yapanları da o yüzden engellemek istiyorlar. Ama bir şeyi kaçırıyorlar. Kadınlar sizin Yasaklarınızı tanımadı, tanımaz. Bizler bugün matımızı kaptık yogaya geldik. Hadi bizi de engelleyin.

-ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN

Eskişehir valisinin özgürlükleri kısıtlamaya yönelik bir süredir uygulamaya çalıştığı yasaklar, toplumsal barışı bozmaya dönük çabalardır. Valiliğin bu tavrı kadınların dayanışmasını bozamayacak. Bu yasakları da asla kabul etmiyoruz.

- KADINLAR BİRLİKTE BİRLİKTE GÜÇLÜ!

Ne giyeceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza kadar karar verebileceklerini zanneden ataerkil zihniyet şimdi de nerede yoga yapıp yapacağımıza karışıyor. Daha önce de söyledik şimdi de söylüyoruz dilinizi de elinizi de bedenlerimizden çekin, kirli politikalarınızı bizim bedenlerimiz üzerinden sürdüremezsiniz. Çağdışı hiç bir yasağı kabul etmiyoruz.

- SUSMUYORUZ , KORKMUYORUZ ,İTAAT ETMİYORUZ!!

Eğlenmenin, şarkı söylemenin, neşenin, umudun yasaklandığı özgürlükler ülkesi Türkiye'de hiçbir şey serbest değil sanmayın elbetteki serbest olan şeyler var. Gerici vakıf ve cemaatlerin örgütlenmesi serbest, onların etkinlikleri serbest, örneğin Ensar Vakfında istismar edilmek, Süleymancıların yurdunda yanarak ölmek serbest. Bu yurtlarda kalan gençlere baskı yapmak serbest. Bitti mi bitmedi örneğin kadınsanız boşanmak istediğiniz erkek tarafından öldürülebilir, tacize, tecavüze, şiddete maruz kalabilirsiniz. Bir erkekseniz istediğiniz gibi bir kadını veya lubunu öldürebilir elinizi kolunuzu sallayarak gezebilirsiniz. Millet açlıktan kırılırken onlara altın musluklu evinizden hurmalı tarifler verebilir veya Sarayınızda şatafatlı yemek sofraları kurabilirsiniz. Yooo bu böyle gitmez, kadınlar buna izin vermez.

- AKP ELİNİ BEDENİMDEN ÇEK!

Onlar istiyor ki kadınlar nefes almasın. Sadece evde otursun, temizlik yapsın çocuk doğursun ve hiç sesi çıkmasın.!  Yok öyle bize çizilen sınırları kabul etmiyoruz. Tüm parklar bizim. Biz kadınlar  matımızı alır Yogamızı yaparız..

Şimdi gözlerimizi kapatıyoruz deriiin bir nefes alıyoruz, nefesimizi yavaşça verirken YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI diyoruz.

- YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

Baskıyla kadınları durdurabileceklerini sananlar yanılıyorlar. Sesimiz bütün baskılara karşı eskisinden daha yüksek çıkıyor, kadınlar özgürleşiyor, örgütleniyor ve hesap soruyor. Geceleri de sokakları da PARKLARI da terk etmiyoruz.”

WhatsApp Image 2022-05-30 at 19.16.22-1

Editör: Mustafa YILDIRIM