Eskişehir her yıl geriye gidiyor, yerinde sayıyor, kabuğunu bir türlü kıramadı desek yanlış ifadeler kullanmış olmayız…

Belediye ile iktidarın farklı partilerde olmasının avantajlarını da dez avantajlarını da gördü bu şehir.

Ancak kentin birçok sorunu varken, bir masa etrafında oturulamadığı için kent kabuğundan bir türlü sıyrılamadı…

Hep kendi yağımızda kavrulduk…

Sanayi şehri olduğumuz iddia edilse de bu doğru bir tanım değil.

Üniversite öğrencilerine hizmet eden bir şehir tanımı daha doğru olacaktır.

2019 yılı için şehre değer katanları, işinde daha konsantre olanları kaleme almak istedim.

İnsanlar görevdeyken ve sağken değer vermenin en önemlisi olduğuna inananlardanım.

Eskişehir’de son dönemde bürokrasi ve STK’larda bir hareketlenme olduğunu inkâr edemeyiz.

Bunun nedenini de Eskişehir’de iktidar partisinin temsilcilerinin baskıyı şehrin üzerinden kaldırmasına bağlıyorum.

 

Bu baskılardan görevde bulunanlar istedikleri gibi hareket edemiyor, doğru kararlara imza atamıyor, kutuplaşmalara neden oluyordu.

Hal böyle olunca Eskişehir için üretim kalitesi düşüyordu…

Bu olumlu havayı iktidar partisindeki mevcut teşkilatın olumlu bakış açsına bağlamak en doğrusu olacaktır.

 Neyse gelelim bizim penceremizden Eskişehir’de yıldızı parlayan isimlere bir bakmaya…

Eksiklerimiz varsa şimdiden affola..

Celalettin Kesikbaş/Nadir Küpeli

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, yönetimi, ekibi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, yönetimi ve ekibi baş döndürücü bir hızla kaliteli işlere imza atıyor. Bu çalışma hızının önümüzdeki yıllarda şehre büyük katkı sağlayacağı kesin…

CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü

CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, inanılmaz bir tempoda çalışıyor, hem Eskişehir, hem de Türkiye gündemini takip ediyorlar. Önemli konuları kamuoyu ve meclis gündemine taşıyarak çözüm arayışı içindeler. Zaman zaman da sorunu yerinde inceleyip çözüm için çaba sarf ediyorlar. Tebrik etmek gerek.

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç

Eskişehir’deki asayişi berkamel hale getirmenin yanı sıra teşkilatı ve kendisi sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı.

Nerede gariban varsa teşkilat olarak koştu…

Emniyet Müdürü Engin Dinç kısa sürede kent için önemli bir figür haline geldi.

Eskişehirspor'a desteğini bir kenara atmak da doğru olmaz. Eskişehirspor'a destek demek aslında kentin asayişi içinde çok önemli.

Çünkü Eskişehirspor bu kentin yaşlısından gencine kadar çok önemli bir yer tutuyor.  

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt soy isminden kaynaklı tartışmaların dışında camiada fazla tartışılmadı.

Başarılı işlere imza atıyor, çok çalışıyor…

Basına milli eğitimle ilgili fazla şikâyet gelmiyorsa, o milli eğitim müdürü ve ekibi başarılıdır demektir…

Yalnız bir eleştiri ekleyeyim; yarı yılın sonlarına doğru yaşanan birkaç olumsuz olayı bir kenara yazdık, bu konuda Milli Eğitim sessiz kaldı, gerekli bilgilendirmeyi ve sorunların çözümü için daha aktif olunmalıydı....

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ekibi ilçe ve köylerde önemli projeleri hayata geçirdi ve sürpriz projeler de yolda. Doğal ve organik güvenilir gıdanın zor bulunduğu günümüzde halk süt, yumurta, manda yetiştiriciliği halk sağlığı açısından son derece önemli çalışmalar.

Devam eden ve etmekte olan ilçe ve köy projeleri tamamlandığında hepsi bir bütün olarak değerlendirildiğinde kent için ne kadar değerli işler yapıldığının da ortaya konulduğunu görmüş olacağız.

CHP PM üyesi eski Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer

CHP PM Üyesi ve eski Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer; takdire şayan bir şekilde, aday gösterilmemesine rağmen, vekillik sürecindeki yoğun ve başarılı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Tempoyu neredeyse hiç düşürmedi. CHP 3 vekil çıkaramadı belki ama, Usluer bu eksikliği kapatmış, kentin milletvekili gibi çalışmaya devam ediyor.

Kent için değer katanlar sırlamasında en başlarda yazılacak isimlerden biri Usluer; kent adına teşekkürü hak edenlerden.

Fuat Çapa

Eskişehispor’un eski Teknik Direktörü Fuat Çapa, #bizimçocukların yaratıcısı. Çok zor şartlar altında takımı ligde bıraktığı gibi, iyi yönetilirse Eskişehirspor’un en az 5 yıllık geleceğini kurtaracak isimleri Türk futboluna kazandırdı.

Teşekkürler Fuat Çapa…

Dt. Ahmet Ataç

Türkiye'de Avrupa Birliği'nden hibe alan tek belediye olması bile başlı başına bir başarı hikayesi...

Engelliler, çocuklar, yaşlılar ve yenilenebilir enerjilerde ortaya konulan irade gerçekten alkışlanmaya değer çalışmalar. Aslında devletin bir irade koyup politika haline getirmesi gereken projeleri bir belediyenin sürdürmesi de çok önemli bir adım...

Avukat Kazım Kurt

Yeşil ve müze kültürü ile dop dolu bir Odunpazarı için önemli çalışmalara imza attı. Büyük projeleri için AK Parti'den onay çıkmasa da Hamam Yolu’nun dolup taşması da projenin halk tarafından onaylandığını gösterdi. Halkçı belediyecilik anlayışına paralel birçok proje ile de garibanın yanında oldu.

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören çok kritik bir göreve imza attı. Borçlu bir kulüpte alt yapıya dönüş kararı alarak Eskişehirspor'un geleceği açısından önemli bir yol kat etti. Şu ana kadar kulübü borçlandırmama adına ve yeni futbolcuların yetiştirilmesi adına doğru kararlar alındı.

Vali Özdemir Çakacak

Vali Özdemir Çakacak  son dönemdeki çalışmaları ile öne çıkmaya başladı. Eskişehirspor’un yanında olması kent için son derece önemli. Sıcak sular için taşın altına elini koyması da   değerli bir çalışma. İlçelere verdiği değer ise takdir topluyor. Siyaseten taraflı bir vali olamaması da kent için artı puan…

Mehmet Ektaş

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş da kent için iyi şeyler yapmaya çalışıyor. Gündemde olan konulara farklı bakış açısı ile siyasette öğretici oldu, takip edeceğiz…

Rektör Şafak Ertan Çomaklı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Prof. Dr. Ertan Çomaklı da iyi işlere imza atıyor. Bir gazeteci olarak üniversiteden gelen bültenlerden adata başımız dönüyor. Bu da Anadolu Üniversitesi yönetiminin çalıştığının en büyük göstergesi…

Bazı eleştiriler de kulağımıza gelmiyor da değil. Onu da bir kenara yazalım.

Hamid Yüzügüllü

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü de ilçe belediyeleri arasında güzel işlere imza attı. Sivrihisar'a turist gelmeye başlaması da doğru işlerin yapıldığının göstergesi.

Ancak Sivrihisar Belediyesi Nasrettin Hoca figürünü ve çevre yolunu ilçenin kalkınması açısından yeni projeler ile desteklemesi şart. Bu iki önemli altın değerindeki başlık mutlaka açılarak kente ve ilçeye değer olarak döndürülmeli.

Sümeyye Boyacı, Meryem Boz gibi yıldız isimleri de unutmak elbeyye olmazdı. Onların da başarılarının devamını diliyorum...