Göreve geldiklerinde TÜRSAB’da birlik ve beraberlik ile hareket edeceklerini ifade eden Bilir, “Eskişehir’in sorunlarını ve bölgenin neye ihtiyacı olduğunu en iyi Eskişehirli seyahat acentaları bilir. TÜRSAB olarak devletle rekabet halinde olmayacağız. Devletimizle, yetkililerimizle sorunları elbirliği ile çözeceğiz” dedi. Bilir, TÜRSAB’da değişimin olması gerektiğini ve taze bir kana, yepyeni bir enerjiye ihtiyaç olduğunun da özenle altını çizdi.

 Turizm sektörünün önde gelen ismi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Ali Bilir, Eskişehir’de seyahat acentaları ile bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya basın da büyük ilgi gösterdi. Toplantıda sektörün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN EL ELE VERECEĞİZ

Eskişehir’de gerçekleştirilen basın toplantısında seyahat acentaları ile buluşan ve acentalara seslenen Bilir, TÜRSAB’ın çok güçlü olduğunu ifade etti. Bu gücü verimli kullanmak gerektiğini belirten Bilir, “Uzun yıllar hem sektörde hem de TÜRSAB’da çeşitli kademelerde görevler aldım. Bu sektöre hizmet etmek için sektörün içerisinde bulunmak gerekiyordu. TÜRSAB’ın çeşitli kademelerinde bulunarak sektöre hizmet etmeye çalıştım. Yönetimimiz süresi boyunca TÜRSAB, daha aktif olacak. Sorunları çözen bir TÜRSAB olacak. Mazeret değil, çözüm üreten bir TÜRSAB olacak” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YASANIN ÇIKMASINI BEKLEMEYECEĞİZ

“Sorunları gündeme alıyorsunuz, yönetim kurulu üyelerinize sunuyorsunuz, başkana sunuyorsunuz. Yönetim kurulu başkanı başta olmak üzere yönetim kurulunu ikna etmeniz gerekiyor. TÜRSAB mevcut başkanı sürekli, ‘yasa çıksın hallederiz’ yaklaşımı ile sorunları görmezden geliyor” diyen Bilir, seyahat acentalarının çok çalışacağını, hem kazanacağını hem de kazandıracağını ifade ederek TÜRSAB’ın acentalara sonuna kadar destek olacağını belirtti.

ESKİŞEHİR’DE NEYE İHTİYAÇ OLDUĞUNU EN İYİ ŞEHRİN ACENTALARI BİLİR

TÜRSAB yönetimi olarak ‘ortak akıl’ ile hareket edeceklerini belirten Bilir, “Eskişehir’de neye ihtiyaç olduğunu en iyi Eskişehirli acentalar bilir. Eskişehirli acentalarımız ile şehrimize, bölgemize ve ülkemize katma değer sunacağız. Birlikte çalışacağız…” yorumunu kullandı.

ESKİŞEHİRLİ SEYAHAT ACENTALARI ESKİŞEHİR’İ YÖNETECEK

Bu seçimin sektör ve acentalar açısından çok kritik olduğunu belirten Bilir, “24. Genel Kurul’da alınan karar gereğince genel kurul oylamasında TÜRSAB, bütün masrafları karşılayacak denildi ve bunu oybirliği ile kabul ettik. Yani kimse sizin herhangi bir masrafınızı karşılamıyor. Masrafları TÜRSAB, kendi kasasından karşılıyor. Sizin aidatlarınızla karşılıyor. Kimsenin oyununa gelmeyin. İki türlü seçeneğimiz var. Ya TÜRSAB’da kendi çıkarları için geçinenlere teslim olacağız ya da artık yeter, TÜRSAB’da söz seyahat acentalarının olacak diyeceğiz. Ben tamamen bu anlayışla yola çıktım. Hac-umre ile ilgili de görüşmelerimiz sürüyor ve buradaki güncelleme sektörümüzün lehine değiştirilecek. Göreve geldiğimizde hac-umre acentasını da sektörümüz lehine geliştireceğiz” dedi.

TÜRSAB, ÇALIŞMALARI İLE ÖRNEK OLACAK

Seyahat acentalarının sorunları olduğunu, bu sorunları çok iyi bildiklerini ifade eden TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir son olarak şu ifadeleri kullandı: “TÜRSAB, faaliyetleri ile örnek gösterilecek bir mekanizma halinde 7/24 işleyen bir organizma olacak. TÜRSAB, çalışmaları ile tüm sektörlere örnek olacak. Merkezden yönetimi ortadan kaldıracağız. Böylelikle bölgenin acentaları kendi kaynağını kendileri oluşturmuş olacak. Üyesinin cebinden geçinmeye çalışan bir merkeze son vereceğiz. Biz, çok güçlü bir kurumuz. Yönetimi devraldığımızda buna son vereceğiz.

Editör: Mustafa YILDIRIM