AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Burhan Sakallı’nın açıklanmasından sonra başta AK Parti’nin tabanında büyük heyecan yaşanırken, şehir cephesinde heyecanın dışında ‘merak’ı yoğunlaştırdı.

Daha önce Sosyal demokrat ve AK Parti karşıtı olanlar ‘rahat’lıklarını her koşulda söylüyorlardı. Sakallı açıklanınca şimdi bu rahatlık ‘merak’a dönüştü ‘işler zorlaşıyor’ söylemlerini dolaşmasına neden oldu.

Burhan Sakallı, büyükşehir belediye başkan adaylığını çoktan hak etmişti. Odunpazarı Belediye Başkanlığı sürecinde başarılı işler yaptı. Belediyeciliğin dışında ‘kucaklayıcı’ ve ‘öğretmen’ kimliğini öne çıkardı. Güler yüzü ile herkese yardım etmeye çalıştığı ilk dönemdeki başarısı ile  sosyaldemokratların oylarını da ikinci dönemde almaya başarmıştı.

Bu dönemde de inanın birçok partinin tabanın da oy alacaktır. Şimdi önemli olan AK Parti’nin Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe belediye başkan adaylıklarına kimleri çıkaracak? Sakallı ile ‘kişilik ve davranış biçimi’ ile örtüşecek adaylar çıkarsa CHP’nin gerçekten işi daha da zorlaşır.

Sakallı’nın belediye başkan adayı olduğunu ilk kez kamuoyuna bizler Esgazete olarak yansıtmıştık. Hatta bu haberi siteye koyduğumuz dakikalarda büromuzda CHP’li bir grup vardı. AK Parti’nin adayı Sakallı oldu deyince önce bir sessizlik oldu sonra da ‘İşimiz şimdi daha da zorlaşacak’ sözleri ile ilk izlenimlerini dile getirdiler.

Ak Partililerde ‘kazanma inancı’ şimdiden tavan yaptı. Öyle ki birçok partili, hatta belediye meclis üye aday adayları Sakallı ile boy boy fotoğraflarını yayınlamaya başladı. Umarım Sakallı iyi bir ekip çıkarır.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Sakallı, bu seçime şimdiden renk ve heyecan kattı. Sonucunu şimdiden merakla bekliyoruz.

Sadece edebiyat öğretmeni değil şiiri çok seven Burhan Sakallı’nın Eskişehirlilere de ilk hitabı ‘şiir’ gibiydi.