Eskişehir'de şebeke suyuna yapılmasını planlanan yüzde 40 zam, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy çokluğuyla reddedildi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, vatandaşların en temel ihtiyaçlarından biri olan şehir şebekesinden akan suya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yüzde 40 zam yapılması isteğinin yerinde olmadığını söyledi.

ESKİ'nin zam önerisinin AK Parti grubunun, bazı meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının da oylarıyla reddedildiğini vurgulayan Çalışkan, şöyle konuştu:

"Zam için ret oyu veren meclis üyelerine teşekkür ediyorum" 

 

"Eskişehirli hemşerilerimiz adına bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü dünyanın ve Türkiye'nin hem pandemi hem de sonrasında savaştan kaynaklı sebeple sıkıntılar yaşadığı bu süreçte hemşerilerimizin zamla karşılaşması yerine özellikle temel ihtiyaçlardan birisi olan kullanma suyu, ulaşım gibi alanlarda belediyelerin indirime gitmesi mümkünken ve buna ilişkin örnekler varken Büyükşehir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin zam yapma isteğinin yerinde olmadığını değerlendiriyoruz. Bu anlamda sağduyulu davranan AK Parti ile birlikte hareket eden özellikle Cumhur İttifakı MHP'li meclis üyelerimizi ve diğer belediye başkanı ve meclis üyelerimizi bu konuda tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum."

 “75 Milyon TL bütçe fazlası veren ESKİ Eskişehirlilerin menfaatine hareket etmeli”

 

Çalışkan, ESKİ'nin özellikle son 3 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne 75 milyon TL kâr kaynaklı para aktardığını anımsatarak, "ESKİ Genel Müdürlüğü’nün kârlı bir kuruluş olduğu, zarar etmediği, toplumun özellikle Eskişehirlilerin menfaatine hareket etmesi gerektiği açık. Çünkü belediyeler sadece ticari işler yapmazlar, sosyal sorumluluklarından kaynaklanan sebeple halka her alanda ulaşma ve destek verme zorunlulukları vardır. Su da bunların en temel ögelerinden biridir. Büyükşehir belediyesinde ret oyuyla suya zam yapılmamasına imkân sağlayan tüm meclis üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM