Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan, Eskişehirspor’un Pendik maçı öncesi Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından muhteşem bir şekilde karşılandığını belirtti. Erdoğan, ziyaret ve karşılama hakkında şu açıklamayı yaptı; “

Aşk, ilahi bir kelimedir.

Sevmenin, beğenmenin çok çok ötesinde...

İnsanın tüm benliğiyle, tüm varlığıyla teslim olması gibidir Aşk...

Nice şairler, yazarlar, düşünürler Aşk'ı anlatmakta zorlanmış ve ''Aşk anlatılmaz yaşanır!'' sözü aşkı anlatabilen en güzel cümle olarak dillere pelesenk olmuştur.

Yaşamak gerek.

Yaşamadan anlamak mümkün değildir.

Yaşasan da anlatabilmek de mümkün olmayabiliyor tabii...

*

''Türkiye'de bir takım tutulur, bir de Eskişehirspor'a Aşık olunur!''

Bazen kendimize bile anlatmakta zorluk çektiğimiz Eskişehirspor Aşk'ının en güzel tanımlaması da bu cümle gibi geliyor bana.

İnsan bir futbol takımına aşık olur mu!?

Evet olur!

1965 yılında kurulan Eskişehirspor ortaya koyduğu mücadele ile insanları kendine aşık etmeyi becerebilen tek takımdır belki.

Sevmek değil Aşk!

Bir takımın milyonlarca seveni olabilir ama Eskişehirspor kadar aşığı olamaz.

Bunun örneklerini yıllarca hep yaşadık, gördük gösterdik.

*

2 Nisan 2022 tarihinde ''Eskişehirspor Aşktır'' sözümüz bir kere daha tecelli etti.

İstanbul - Kartal'da faaliyet gösteren Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ESKÜYAD), 1965'ten bu yana yazılan bir aşk masalının son paragrafını da tarihin altın sayfaları arasına yazdırdı.

3 Nisan 2022 Pazar günü deplasmanda Pendikspor karşılaması için İstanbul'a gelen Eskişehirspor kafilesine öyle bir karşılama yaptı ki, adeta şampiyonlar ligi şampiyonunu karşılar gibiydi.

Orhan Aktepe başkanlığındaki ESKÜYAD, Eskişehirspor sevdasının sonsuza kadar şampiyonlar liginde olacağını bir kez daha dost düşman herkese gösterdiler.

Matematiksel olarak kesinleşmese bile son profesyonel lig olan 3. Lig'e düşmesine kesin gözüyle bakılan Eskişehirspor coşkulu bir taraftar topluluğu tarafından karşılandı. Marşlarla, tezahüratlarla ''İşte taraftar, işte şampiyon!'' haykırışlarıyla karşılanan Eskişehirsporlu teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimiz de futbolda Aşk'ın ne olduğunu anlamış oldular.

*

Yıllardır İstanbul - Kartal'da Eskişehirli hemşehrilerimize hizmet eden ve Orhan Aktepe başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte Eskişehirspor'a hizmetleri de zirveye çıkan Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği iftar ve karşılama töreni hem Türk futbolunu yönetenlere, hem ülkemizdeki tüm futbolseverlere hem de Eskişehir'deki ''Eskişehirspor'u yok sayan'' zümreye çok anlamlı bir mesaj olmuştur.

3 Takımın hüküm sürdüğü İstanbul gibi bir gurbet kentinde Eskişehir ve Eskişehirspor hasreti ile yaşayan hemşehrilerimiz Eskişehir'de yaşayan, Eskişehir'de doyan, Eskişehir'de kazanan buna rağmen Eskişehirspor'u yok sayan, yok olması için elinden geleni yapan, görmezden gelen, sahipsiz bırakan herkese ESKÜYAD, tüm ESES sevdalılarının haykırışını dile getirdi: Eskişehirspor Davası Ölmez!!!

*

Eskişehirspor aşkı asla küme düşmez!

Eskişehirspor asla yok edilemez!

Eskişehirspor asla sahipsiz kalmaz!

Eskişehirspor'suz bir Eskişehir hayalinizi kabusa çevireceğiz!!!

BİZler nefes aldığımız sürece YENİDEN BÜYÜK ESKİŞEHİRSPOR ülkümüz için mücadeleyi asla bırakmayacağız....

*

2 Nisan 2022 tarihinde İstanbul - Kartal'da tarih yazan Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin tüm mensuplarına ve kıymetli dernek başkanımız sayın Orhan Aktepe'ye bu güzel etkinlik için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eskişehirspor ve Eskişehir sizler gibi yürekleri aşk ile donanmış insanlar sayesinde yücelecektir.

Yaşasın Eskişehirspor...”

Editör: Mustafa YILDIRIM