Eskişehirspor’un yıllardan beri ekonomik dar boğazı sadece kulüp yöneticileri değil Eskişehir’in yöneticilerini, siyasilerini de yordu.

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, son çare olarak 3 yıllık olarak seçildiği görevde olağanüstü kurulu kararı alarak, Eskişehir’in yerel yönetimlerinin destekleyeceği, iş adamları, ETO ve ESO’nun da destek vereceği bir yönetim oluşumunu sağlamaktı.

Eskişehirspor’un cumartesi günü yapılan olağan genel Kurulu’nda yeni liste çıkmadı. Başta Halil Ünal’ın konuşması sonrası, Tepebaşı Belediye ve Odunpazarı Belediye’sinin yapacakları konusundaki cümleleri başkanlar tarafından ‘olumlu’ davranması, ETO başkanının desteği olumsuz havayı biranda ‘umuda’ dönüştü.

Bu hafta içinde yapılacak olan seçime Halil Ünal’ın istenilen bir destek yönetimi olmasa da yeni bir liste yaparak gireceği düşünülüyordu. Cumartesi günü kongresi sonrasındaki hava ve düşünceler böyleydi.

Ancak önceki gün AK Parti İl Başkanı M. Dündar Ünlü’nün gazetelere “Dikkat.Dikkat. Çok önemli. Gündemle ilgili basın açıklaması yapılacak” mesajı sonrası yapılan basın toplantısı rüzgarı değiştiriverdi.

Ünlü, adeta esti-gürledi. Neredeyse herkese ‘sen şunu, o bunu verecek” şeklinde emirvaki cümleleri. CHP’li belediyeleri politik anlamda köşeye sıkıştırma hamlesi… Satır aralarında Halil Ünal’a eleştiriler vardı…

Basın toplantısını dinledikten sonra ‘Eyvah” dedim. Keşke böyle toplantı yapmasaydı. Daha doğrusu sadece Eskişehirspor’u ile ilgili yapmasaydı. Hani şehir gündemi içine Eskişehirspor ile ilgili düşünceleri açıklasaydı böyle sert olmazdı.

Ünlü’nün toplantıdan sonra Halil Ünal aday olmaz diye düşünmüştüm. Düşündüğüm çıktı.

Halil Ünal’ın ‘son toplantım’, ‘hakkınızı helal edin’ sözleri herkesi duygulandırdı. Halil Ünal’ın aday olmama gerekçesi “İstedikleri tarihi çağrıya kimsenin katılmaması”ydı…

Evet, ama en azından iki merkez ilçe belediyenin desteğini az da olsa almıştı, ETO başkanın da desteğini almıştı. Yine Ünal’ın söylediği gibi bazı iş adamlarının da desteğini almıştı. Karamsarlık umuda dönüşmüştü.

Ünlü’nün açıklaması ve Ünal’ın veda konuşmasından sonra Eskişehirspor’un bir sorunu daha oldu.

O da Eskişehirspor ‘siyasetin’ içine bırakıldı.

Siyaset deyince; 12 Eylül lideri Kenan Evren’in Ankaragücü’nün kümede kalması için yaptığı değişiklik aklıma geldi.

Ve şimdi Ankaragücü’nün nerede olduğu….

Umarım; bu kötümser hava kalkar. Perşembe günü Eskişehirspor Genel kurulunda herkesin kucaklayacağını ve destekleyeceği bir yönetim kurulu ortaya çıkar…