Lokantacılar Oda Başkanından isyan: Esnaf olarak tükeniyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı!

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen yapmış olduğu açıklamada yaşanan fiyat artışları karşısında resmen isyan etti. Eskişehir Lokantacılar Odası Başkan'ı Bahar Bilen; "Türkiye'de hissedilen enflasyon ve ekonomik kriz giderek eskisini göstermeye başladı. Her geçen gün fiyatların artması TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ile destekleniyor. Fiyatların artması halkın dışında esnafları da çok zor duruma sokuyor.

Gıda ve emtia fiyatlarına artık yetişemiyoruz, kendi maliyetlerimiz satış fiyatlarımızın çok üstünde adeta çırpınır hale geldik.

Bu ekonomik dalgalanmada ayrıca fırsatçılık yapanları kınıyoruz.

Geçen ay tonu 500 TL olan odun fiyatları 1.250 TL,unun çuvalı 250 TL ‘ye,susam 35 TL, yağ ,salça,gıda ve bakliyat ürünlerini zaten artık takip edemiyor duruma geldik. Esnaf olarak tükeniyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı. Esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını ya devir ediyorlar, ya da tamamen kepenk indiriyorlar. Yüksek Enflasyon karşısında adeta yok oluyoruz.

  Türkiye genelinde 2020’de 99 bin 588 esnaf kepenk kapatmış, 2021 yılı net verileri bu tabloyu aratmayacak seviyede Esnafımıza Acilen yükselen ve durmak bilmeyen Enflasyon karşısında destek verilmesi zorunlu gereksinim haline gelmiştir.

 

‘’piyasadaki toptan tedarik zincirleri sıkı denetlenmeli’’

“sıfır faizli 6 ay geri ödemesiz ve uzun vadeli kredi şart”

“esnaf can suyu kredisi ile ekonomiye yeniden kazandırılmalı”

“esnafın eski günlerine dönebilmesi için cansuyu şart”

“esnaf ve sanaatkarınımızın üzerinden pandemi geçti”

 Esnafımızın yaralarının sarılması, biriken borçların ödenmesi, esnafın yeniden ayağa kalkarak atak yapabilmesi için sıfır faizli, en az 6 ay geri ödemesiz ve uzun vadeli kredi imkanı tanınmalı.

 Ekonominin barometresi olan esnafımızın yok olması ekonominin de yok olması demektir. Esnaf yok olursa işsizlik tırmanır ve sosyal yapı bozulur. Bu yüzden esnaf ve sanatkârlarımız mutlaka desteklenmeli ve ekonomiye yeniden kazandırılmalı.  Esnaf ve sanaatkar can suyu kredileri ile finansal ihtiyaçlarını karşılayıp atak yapacak ve ekonominin canlanmasında etkili rol oynayacaktır.

Esnafın sesi olan Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen'in çağrılarına kulak verilecek mi bunu hep birlikte göreceğiz.

Editör: TE Bilişim