Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri yaşadıkları sorunlarla ile ilgili aldıkları yazıyı ulaştırdı.

Bizde aracılık görevini yapıyoruz. Yetkililer umarız sorunlara çözüm üretir.

"Hepimizin Covid19 salgını mücadelesi dahilinde evde olmak zorunda olduğu günlerde bölümümüzden uzakta, lab derslerimizi videolarla öğrenerek, kütüphaneye bile gidemeden ev ortamının el verdiği şekilde üstün bir gayret ile elimizden geleni yapıyoruz ve çalışıyoruz.

Çünkü bizler geleceğin hekimleri olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz üstümüze düşen bu yükü severek omuzladık.

Ancak okulumuzda emeğimizi ve bilgimizi ölçeceğine inandığımız sınavlar için alınan önlemler amacından sapmış ve bizi emeğimizin boşa gittiği endişesine sürüklemiştir.

1.Sınavda sorulara geri dönüş yok yani dikkatsizlik hatalarımızı düzeltemeyeceğiz.

2.Soru başına süre veriliyor üstelik süre o kadar az ki o sürede uzun klasik soruları çözemeyeceğiz, en önemlisi hakkaniyetle anlayarak çözemeyeceğiz.

3.Bir soru kısa sürdüğünde o sorudan artan süreyi başka zor bir soruda değerlendirerek süreyi yönetemeyeceğiz. Sınavda süreç yönetme becerimiz ölçülmeyecek.

4.Sınav sistemiyle ilgili gelişmeler hakkında hekim adayları olarak en son bilgi sahibi oluyoruz, hatta çoğu zaman olamıyoruz. Öyle ki sınavlarımıza 1 hafta kala kulaktan dolma haberlerden sistemimizin değişebileceği duyumu alıyoruz ve sınav sabahı sistem değişebiliyor. Biz sadece duyuruları bekliyoruz, tabi eğer zamanında yapılırlarsa.

5. Toplantılarda süre, sınav kurul dersleri ve asenkron derslerle ilgili dile getirdiğimiz sorunlar ciddiye alınmıyor, yazdığımız dilekçelerden de sonuç alamıyoruz. Çaresiziz.

Bizim amacımız öğrenip iyi hekimler olarak yetişmektir, okulumuzdan tek isteğimiz bu süreçte bizim yanımızda olmasıdır, karşımızda değil.

Bizim emeğimiz çöpe atılamayacak kadar kıymetlidir. Aynı şekilde bize bir şeyler öğretmeye çalışan ve bu emeğin karşılığını görmek isteyen hocalarımızın emeği de kıymetlidir.

Sınava girdiğimizde bilgimizin ve emeğimizin ölçülmesini istiyoruz, hızımızın veya klavye becerilerimizin değil.

Son olarak üzülerek bildiriyoruz ki emeğimizin hakkaniyetli bir şekilde ölçülmediği bu şartlar altında belirsizlikler içinde sınava girmeyi reddediyoruz."