acılarını paylaştı. Aileler kendilerini ziyaret eden CHP’li milletvekillerine, “Hepsi genç çocuklar! Evlatlarımızı kader değil, ihmaller öldürdü” derken, Çakırözer ve Süllü, “Maden faciasında yaşamını yitiren emekçilerimizin acılı eşlerinin, evlatlarının, kardeşlerinin, anne ve babalarının feryatlarına kulak tıkanmasına izin vermeyeceğiz. Bu patlamada ihmali olan sorumluların ortaya çıkarılması, yargı önünde hesap sorulması ve bir daha bu acıların yaşanmaması için takipçisi olacağız” dedi.

ACILI AİLELERİ DİNLEDİLER..

Bartın Amasra’da meydana gelen maden faciasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekillerinin aralarında bulunduğu heyet, bölgede incelemelerde bulunmak üzere Bartın’a gitti. CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’nün de aralarında bulunduğu heyet CHP Bartın İl Başkanlığı’nda düzenledikleri basın açıklamasının ardından, patlamada yaşamını kaybeden 41 maden işçisinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Çakırözer, maden faciasında yaşamını yitiren Murat Öztan, Rasim Bulut ve Mustafa Çelik’in ailelerini ziyaret ederken, Süllü ise Mustafa Can Yıldırım, Gürdal Serenli, Rahman Özçelik ve Gökhan Mercan’ın kederli ailelerine baş sağlığı diledi, aileleri dinledi.

“KADER DEĞİL, İHMAL!”

Aileler kendilerini ziyaret eden milletvekillerine, “Hepsi genç çocuklar! Altı ayda eğitilecek çavuşlar 15 günde hazır hale geliyor. Başlarında kıdemli hiç kimse yok. Evlatlarımızı kader değil, ihmaller öldürdü” diye dert yandı.

Aileleri dinleyen Çakırözer ve Süllü ise yaptıkları açıklamalarda, “Faciada yaşamını yitiren maden emekçilerimizin her biri ardında acılı birer aile, eş, baba, evlat bıraktı! Acıların tarifi imkansız. Kederli ailelerimizin acılarını paylaşıyor, yaşamını yitiren 41 maden emekçimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Acılı aileleri dinledik! Bu cinayetlerin ardında tek gerekçe var o da tedbirsizlik, önlem almama! Emekçilerimizin acılı eşlerinin, evlatlarının, kardeşlerinin, anne ve babalarının feryatlarına kulak tıkanmasına izin vermeyeceğiz. Ailleremizin tek isteği, tek talebi var! Bu patlamada ihmali olan sorumluların ortaya çıkarılması, yargı önünde hesap sorulması ve bir daha bu acıların yaşanmaması! Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bunun takipçisi olacağız” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM