WhatsApp Image 2021-12-17 at 10.36.10

Türkiye çapında düzenlenen ve birçok ünlü ismin de yer aldığı Altın Yüzler Ödül Töreni’nde Experix, Yılın Oto Ekspertiz Markası seçildi. Experix Oto Ekspertiz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Öztürk Manşet gazetesinin sorularını yanıtladı.

İlk olarak böyle değerli bir girişim ile Tüm Türkiye’ye Eskişehir den bayilik vererek büyüyen ve Eskişehir’in markası olarak ta bizi temsil eden Experix’e Teşekkür ederiz.

Bize Experix’den bahseder misiniz ? Neden Experix ismi özel bir anlamı var mı ?

-Merhaba. Evet Experix uzun bir çalışma sonucu ve Tecrübelerle oluşturulmuş bir marka. Renklerimizden tutun tüm harflerin şekillerine ve ismine kadar özenle oluşturduk. Experix İngilizce ‘’Deneyim’’ demek aynı zamanda Türkçe olarak da Exper kelimesini çok fazla kullanıyoruz. Bu sebeple hem bizim geçmiş bilgi birikim ve deneyimimizi ortaya koymak adına hemde söylerken daha bir marjinal etki yarattığına inandığımız için seçtik. Renklerdeki kullandığımız Sarı içtenlik ve sıcaklık katıcı, Antrasit Gri ise Sert ama dikkati belli eden bir çizgide oluşturuldu. ve ortaya Experix çıktı diyebiliriz.

Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Olarak piyasaya Hızlı bir giriş yaptınız. Burada özel bir çalışma yaptınız mı?

-Kurumsal bir marka olmak başlı başına çok fazla detay isteyen ve tecrübe isteyen bir olgu. Biz çalışmalarımızı yaparken Müşterilerimiz isteklerinin neler olabileceğini yaptığımız anketlerden ve saha çalışmalarından aldığımız veriler ile oluşturduk. Aslında bir nevi bir firmadan ne bekleniyorsa buna göre bir çizgi oluşturduk. Başarımızdaki en önemli olgu bu diyebilirim. Piyasanın beklentisini okuyabilirseniz, yazabilirsiniz de.

Experix Markasını Ulusal Tv Kanallarda görür olduk, ve Sosyal Medyada da Çok Aktif özel bir çalışma yapıyor musunuz ?

-Bu sektörde değil tüm sektörlerde reklam olmazsa olmaz bir olgu Bizim işimiz Ekspertiz biz reklam yapmayalım reklam filmi çekmeyelim demedik Aksine Bu zamana kadar Hiçbir Ekspertiz firmasının yapmadığı 2 adet Profesyonel Reklam filmi çektik. Ulusal Tv Kanallarında hala da oynamaya devam etmekte ayrıca sosyal medyada aktif olarak yer alıyoruz. Hem görsel hem işitsel olarak Bayilerimize de katkı sağladığımız gibi son kullanıcıya da dokunarak onların tercihlerinde önemli etki bırakıyoruz.

Son Reklam Filminizde Hababam Sınıfı Oyuncuları oynamıştı. Bu nereden aklınıza geldi ?

-Evet Hababam Sınıfına ayrıca bir ilgimiz vardı. ve 7’den 77’ye herkes bu oyuncuları tanıyor ve biliyor. Akılda kalıcılığı ve Reklam filmimizin Esprili bir konusu olduğu için onları düşündük sağolsunlar onlarda bizi kırmadı ve güzel bir proje ortaya çıktı. Aracınızı alırken Hem İğneleyici Hemde Dikkat edilmesi gerektiğini anlattık.

Eskişehir’den Böyle Aktif bir Marka çıkması Bir Eskişehir’li olarak beni de çok sevindirdi. Projenizde hedefleriniz Neler Öğrenebilir miyiz ?

-26 Yıldır Esnaflıkla her sektörde bulunduk Otomotiv bizim için ayrı bir kulvar Markalaşmaya başladıktan sonra 10 ay gibi kısa sürede birde pandemiye rağmen 15 Bayi ile piyasaya gerçekten hızlı bir giriş yaptık. 2022 Sonunda da En az 70 Bayi hedefimiz var hedeften de ziyade aldığımız başvurular bizi bu rakamlarında üstüne çıkabileceğimizi gösteriyor. O yüzden Eskişehir’in Markası Experix’i Her şehirde ve her ilçede yakın zamanda göreceksiniz.

Bayilik verirken Özellikle aradığınız bir Kriter Var Mı ? Nasıl Bayilik Veriyor sunuz ?

-Bizim için en önemli olan Kriter bu işi yapacak kişinin Usta olması veya Çalıştıracağı ustanın bizim eğitim sistemimizden geçer not alması diyebilirim. Çünkü bizim hata yapma lüksümüz yok İnsanlar güvenerek araçlarını teslim ediyorlar ve şu zamanda da verdikleri paralar çok kıymetli bu sebeple Kurumsal ve Profesyonel bir hizmet vermemiz ayrıca önem kazanıyor. Ustalık, Şık bir Mağaza ve Kurumsal bir işyeri her zaman değer katan taraf olmuştur. Bizimde en önemli kriterlerimiz arasında bunlar var.

22 Kasım Yapılan Ve birçok ta Ünlü ismin yer aldığı  Altın Yüzler Ödül Töreninde Yılın Oto Ekspertiz Markası Seçildiniz. Bu ödülün sizin için anlamı nedir?

-Evet ilk bahsettiğim gibi 10 ay gibi kısa bir süre ve bu sürede hem Ulusal reklam çalışmaları, hem kurmuş olduğumuz konsept  bayilikler ve Piyasadaki varlığımızı iyi anlatmamızdan dolayı olacak ki bu ödüle bizi layık görmüşler. Des yapıma da burdan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu ödül Bizim çalışmamızın ve Kaliteli iş üretmemizin karşılığını yakın zamanda aldığımız bir başarı olgusu diyebiliriz. Ayrıca Bu ödülü de Eskişehir’den çıkan Kurumsal bir Markanın almasından dolayı ayrıca mutluyuz.

Son olarak Söylemek istediğiniz birşey var mı ?

-Eskişehir’de hatta Türkiye genelinde farklı bir bakış açısı ile Lüks konsept Oto Ekspertiz işletmesi kuran Eskişehir de ile Türkiye de ilklerden birisiyiz. Müşterilerimiz bizim için çok önemli. En iyi hizmeti almak istediklerinde Tarafsız ve Garantili olarak Emko da bulunan Merkezimize veya Sanayide bulunan Şubemize gelerek hizmet alabilirler. Türkiye’nin  her yerinde de yine online randevu sistemimiz ile istedikleri araca istedikleri şekilde baktırabilirler.

Editör: Mustafa YILDIRIM