Memleket Partisi İl Başkanı İsmail Ceyhan, EYT açıklamasında şunları söyledi; “Emeklilikte Yaşa Takılanlar, ülke çapında örgütlü olarak yıllardır yürüttükleri hak mücadelesinde başarıya ulaştı. 1999 yılında çıkarılan yasa ile kazanılmış haklarından mahrum kalan binlerce çalışan, prim ve yıl şartını doldurmalarına rağmen emekli olamıyordu.

İktidar tüm direnişine rağmen, EYT’lilerin ülke çapında örgütlü mücadelesi sonunda pes etti. EYT’liler mücadelelerinin karşılığını aldı. Milyonlarca emekçiye hayırlı olsun.

Esasen, genç yaşta emeklilik; yetersiz emekli maaşları, pirim üreten çalışanların üzerinde oluşan yük, uzayan ömür nedeniyle çalışıldığı süre kadar emeklilik yaşamı gibi birçok açıdan bakıldığında sorunlu olsa da, EYT konusu ülkemizde binlerce mağdur yaratmıştı. Yasal düzenlemeler çıktığı tarihten ilerisi için geçerli olmalıyken bu konuda geriye doğru işletilmesi sosyal bir sorun yaratmıştı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beri EYT konusuna dikkat çekiyor ve EYT’lilerin koşulsuz olarak haklarının verilmesini savunuyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Aralık tarihli açıklamasıyla haklı mücadelelerini kazanan emeklilikte yaşa takılanlar konusunda Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Ceyhan basın açıklaması yaptı.

Ceyhan açıklamasında; “Sayın Genel Başkanımızın yıllardır mücadelelerini desteklediği EYT’lileri elde ettikleri kazanımları için kutluyorum. Nihayetinde alınan karar milyonlarca çalışanın mağduriyetini giderecektir. Hayırlı olsun. AKP iktidarı örgütlü ve azimli mücadeleye direnememiş ve sonunda çalışanların haklarını vermek zorunda kalmıştır. Son yıllarda yaşanan hayat pahalılığı ve geçim zorluğu nedeniyle oylarını hızla kaybettiğini gören iktidar pes etmek zorunda kalmıştır. Bu sonuç milletimize hiçbir iktidarın halkın örgütlü gücü karşısında direnemeyeceğini, hak arayışının eninde sonunda başarıya ulaşacağını göstermesi açısından da önemlidir” dedi.

Ceyhan, 2023 yılının önemine de değinerek, “Yeni yılın çalışanlara, emekçilere, memurlara, çiftçilere, esnafa, emeklilere, sanayicilere, tüccarlara ve esnafa, gençlerimize huzur, bereket ve bolluk getirmesini temenni ediyorum. Bu yıl seçimler yapılacak. Dolayısı ile ülkeyi yoksulluğa, yolsuzluğa mahkum eden, gelecek kaygısına düşüren iktidardan birlikte mücadele ederek kurtulacağız. Memleket Partisi ülkenin düşürüldüğü ikili kutuplaşmayı sona erdirecek partidir. Zaman Sn. Genel Başkanımızı haklı çıkarıyor. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ve Memleket Partimizin seçimlerde sürpriz yapacağını ve sessiz kalan büyük çoğunluğun oylarıyla başaracağımızı biliyoruz. İnanıyoruz ki, seçimler sonunda memleket kazanacak. Ülkemiz refah ve huzura kavuşacaktır” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM