İstanbul sözleşmesi

İçeriğini bilmiyorum ama kötü birşeydir kaldırılsın. Ben Antepliyim bana ne İstanbul sözleşmesinden diyen bir gurup insan diğer yandan 5 yaşında çocuklarının gözü önünde 17 yaşında imam nikahlı çocuğun (yani annenin) gözleri önünde öldürüldü. Bu yazıya başladığım saatlerde öldürüldü.. Bu medyanın dile getirdiği daha bilmediğimiz kaç çocuk anne kendi gibi çocuklarının önünde öldü. Bu bilinmiyor. Biz sadece izlediğimiz televizyon haberlerinden duyduğumuzla konuşuyoruz. Değilmi. Ama Antepli İstanbul sözleşmesi İstanbul’un sorunu diyor.

 Diğer taraftan bir kadın arkadaşımız da içeriğini bilmiyorum ama iyi oldu sözleşme kaldırıldı diye konuşuyor.. Yani içerik bilinmeden bu kadar laf edebiliyor bir çok insan. Yorumlara bakıyorum bir çoğu kadın. İçeriği bilmeden alkış tutuyor... Yine daha çok bazı erkekler İstanbul sözleşmesini namussuzluğa kadar indiriyorlar. Hepsi namus abidesi olmuş .. Hatta bu gün kandil inananların kin ve nefreti bitirdiği gün olması gerekiyor. Yani (Berat) af demektir ya. Bu gün samimi inanlar ve diğerleri sabah kadar dua edecekler. Affet Allah’ım diyecekler. Ama kin nefret ile içleri dolu olanlar, yarın tekrar nefretle devam edecekler. O küçük yavrunun durumu unutulacak o küçük kuzu bundan sonra kimlerin elinde hangi travmalarla acılarla büyüyecek. Kim empati kuracak af dileyecek bilmiyorum.

Ben İstanbul sözleşmesi için yazmayacaktım. Birçok duyarlı yazar arkadaşlarım yazdı. Tüm içeriği tam olarak bilen ve karşı karşı çıkanlarla birlikte içeriği bilerek karşı çıkıyorum. İstanbul sözleşmesi yapıldığı tarihten itibaren gururla İstanbul sözleşmesinden bahseden bizler  her yapılan yanlışta olduğu gibi bunda da hayal kırıklığı yaşadık. EYYY Kadınlar evde emek çekenler. Dışarda çalışanlar. Neden kadınları ilgilendiren bir kolaylık çıkmıyor. Neden tüm kadınların ekonomik özgürlükleri olsun istenilmiyor. O içeriği bilmeyen ve ahkam kesenler bile bu konuda kadınlara yapılan haksızlığı düşünüp dile getiremiyor ama ben inanıyorum ki bu gün ölen çocuk anne için tüm kadınların içi yanıyor. Bizim kadın olmakla ortak bir duygumuz var. Bizler birlikte ağlarız, ve inanıyorum ki birlikte haklarımız için de mücadele edeceğiz. Ve bu İstanbul sözleşmesini kaldırtmayacağız...