EZ İnşaat Epoksi Zemin Kaplama, 2018 yılından beri epoksi zemin kaplama ve zemin çözümleri konusunda hizmet vermektedir. Epoksi, çift bileşenli termosetler gurubunda bir kimyasal yapıştırıcı olup, önceleri denizcilik sektöründe sıvı izolasyonu amacıyla kullanılmıştır. Ancak gelişen teknoloji ile inşaat sektöründe önce metal aksamların su yalıtımı için uygulamalar yapılmış, daha sonra da zemin kaplamaları konusunda kullanımı yaygınlaşmıştır.

Ülkemizde epoksi zemin kaplamaları konusunda lider firmalardan birisi olan EZ İnşaat Epoksi Zemin Kaplama, özellikle dekoratif epoksi zemin kaplamaları konusunda uzmanlaşmıştır. Mermer desenli epoksi, granit görünümlü epoksi gibi dekoratif çalışmalar ve üç boyutlu zemin kaplamaları konusunda ilk uygulamaları gerçekleştirerek sektörde yeniliklerin öncülüğünü yapan firma aynı zamanda 2020 yılından beri de epoksi yapı kimyasalları ihracatı konusunda çalışmaktadır. Epoksi fiyatları konusunda kimyasalların ihracatı ve uygulamasını gerçekleştiren ana firma olması münasebetiyle de en uygun fiyat seçeneklerini sunmaktadır.

Tüm iç ve dış mekanlarda uygulaması yapılabilen epoksi zemin kaplaması, özellikle endüstriyel alanlarda yekpare yapıda olması, yüzey tutunumu ve mukavemetinin çok yüksek olması, derz uygulaması gerektirmemesi, hızlı kürleme ve düşük işçilik maliyetleri ile yüzey kaplamaları arasında en ideal seçimler arasında yer almaktadır. Ayrıca tozuma yapmaması, antistatik kaplama seçeneği olması, self level kaplama ile yüzeyde eşit düzeyde yayılması gibi avantajları nedeniyle endüstriyel alanların gözdesi durumunda bir kimyasal materyaldir.

Epoksi ile yıllarca yüksek yaya ve araç trafiğine maruz kalan alanlarda dahi asla tozuma yapamayan, sıvı geçirmeyen, asitler ve her türlü kimyasal yağlara yüksek mukavemet gösteren kaplama işleri yapılabilmektedir. Bu alanda RAL Kaleterası üzerinde bulunan binlerce renk kombinasyonunu sorunsuzca uygulanabilmekte olup özellikle 3D şeffaf epoksi zemin kaplaması ile firmaların kurumsal kimlikleri veya hayal gibi zeminleri olan mekânlar yaratılabilmektedir. Söz konusu dekoratif kaplamalar; ev, kafe, showroom gibi alanlarda sıkça tercih edilmektedir. Epoksi sıvı geçirmezlik kabiliyeti nedeniyle havuz izolasyonu konusunda da iyi bir tercihtir. Geleceğin teknolojisini bugünden mekanlara armağan eden bu mucizevi kimyasal ile kesinlikle tanışmalısınız. Epoksi uygulamaları konusunda lider firma olan EZ inşaatın web sitesinden detaylı bilgiler alınabilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM