Ezine peyniri günümüzde oldukça tüketilen peynir çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Her ne kadar talep gören bir peynir olsa da üretimi sınırlıdır. Bunun nedeni ise ezine peynirinin üretim sürecidir. Eğer daha öncesinde denemediyseniz Ezine peyniri nedir tarzında soru işaretlerinizin olması normaldir. Belirtmeliyiz ki ezine peyniri Çanakkale yöresine ait oldukça lezzetli peynirlerden biridir. Aynı yapım aşamasıyla farklı bir bölgede yapıldığında beyaz peynir oluşmaktadır. Bu kapsamda da ezine peyniri her anlamda spesifik bir tattır.

Ezine peyniri aynı yöreye ait keçilerden alınan sütler ile yapılmaktadır. Hemen tüketilmediği sürece buzlukta bekletirseniz ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Bu açıdan ezine peyniri stoku fazlasıyla yaygın bir işlemdir.

En İyi Ezine Peynirleri Ezine Peynirciler’de

En iyi ezine peynirini tatmak için en doğru adres Ezine Peynirciler firmasıdır. Bu alanda Ezine Peynirciler oldukça uzun süredir faaliyet göstermektedir. Çanakkale’de beslenen keçi çiftliklerinden alınan sütle peynir yapımı gerçekleşmektedir. Üstelik ezine peynirleri genellikle bahar aylarında yapılmaya müsait olduğundan bu dönemde üretim gerçekleşir. Ancak dayanıklı koruma ve zula teknikleri sayesinde firmadan yılın her dönemi ezine peyniri satın alabilirsiniz.

Genel olarak Ezine peyniri özellikleri özel bir peynir olduğunu herkese kanıtlar niteliktedir. Daha öncesinde hiç ezine peyniri denemediyseniz, mutlaka firmanın web adresine erişim sağlamalısınız. Buradan direkt olarak kg ile peynir siparişi oluşturabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM