İki kumaşı birleştirmek için kullanılan fermuarın kapatıldığı an sabit durmasını sağlayan kısmına fermuar elcik adı verilmektedir. Elcikler sadece fermuarın kapanmasını sağlamazlar. Aynı zamanda aksesuar olarak güzel bir görünüm de katmaktadırlar. Dolayısıyla farklı çeşitlerde kullanım alanına uygun olacak şekilde elcikler üretilmektedir.

Dayanıklılığı ve tasarımı önemli bir kriterdir. Farklı renklerde ve farklı şekillerde tasarlanmaktadır. Büyüklüğü ise yine kullanılacak ürüne göre değişmektedir. Genellikle metal ya da plastik olacak şekilde üretilmektedir.

Fermuar Elcik Modelleri

Elcik isimli aparat fermuar şeritlerini birbirine bağlayan ve sabit durmasını sağlayan bir aparattır. Fermuar dişlerinin birbirlerine geçmesini sağlamaktadır. Ürünlerin görünen kısmında yer aldığı için estetik olarak güzel görünmesine dikkat edilmektedir. Ayrıca sağlam olması da önemli bir kriterdir.

Genellikle metal ve plastik elcikler tercih edilmektedir. Metal elcikler daha maliyetlidir ancak daha sağlamdır ve daha farklı çeşitleri bulunmaktadır. Plastik elcikler ise daha ucuzdur. Çok farklı çeşitleri bulunmamaktadır. Desen ve tasarım açısından da çok fazla alternatifi yoktur. Farklı modellerdeki fermuar elcik için https://www.ecefermuar.com.tr/fermuar-elcikler sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM