12 Mayıs Perşembe günü başlayıp 15 Mayıs Pazar akşamı sona erecek olan festival, Eskişehir Mola Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Levent Yüksel, Haluk Levent, Sagopa Kajmer, Teoman gibi Türkiye’nin önemli şarkıcılarının yanı sıra sevilen gruplara da ev sahipliği yapacak olan festivalde, toplam 28 sanatçı yer alacak. Öte yandan festivalde, Eskişehir’de faaliyet gösteren yerel gruplar da sahne alacak.

Valilikten “Yasak” Açıklaması!

ORFE Organizasyonun üstlendiği festivalin organizasyon sorumlusu olan Serdar Can, festivalin detaylarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Eskişehir’in çağdaş ve genç dinamik nüfusuyla Anadolu kentleri içerisinde öncü bir şehir olduğunu vurgulayan Can, bu bağlamda 4 günlük müzik festivalinin Eskişehir’de de gerçekleştirilecek olmasının heyecan verici olduğunu vurguladı. Sınırsız müzik ve eğlencenin buluşma noktası olacak festivale pandemi sonrasında insanların yoğun ilgi gösterdiğine de dikkat çeken Can açıklamanın yapıldığı anlarda Valilik tarafından açıklanan toplantı ve toplu gösteri yasağının şokunu yaşadıklarına dikkat çekti. Şuana kadar festivalle ilgili 10 bin adet bilet satıldığını ifade eden Can, şu bilgileri aktardı: “ Ekonomik, psikolojik rahatlamanın yanı sıra bu festival bir motivasyon açısından da büyük bir önem taşıyor. Eskişehir’de festivallere ve konserlere ilgi ve alaka oldukça yüksek bu nedenle burada bu festivali gerçekleştirmeyi planladık.

 Ancak valilik tarafından yapılan açıklamaya göre şuanda bir yasak söz konusu olduğunu öğrendik. Bunun şokunu yaşıyoruz. Konuyla alakalı araştırmalarımız sürüyor. Emre Aydın, Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel gibi çok ünlü ve büyük isimlerin katılacağı böylesi büyük bir festivalin hangi gerekçelerle yasaklandığı ya da yasaklanacağı hakkında da henüz bir bilgiye ulaşamadık. Festivale ilgi çok büyük, beklediğimiz sayının da üzerinde bir katılım olacağını öngörüyoruz. Günlerdir organizasyonla alakalı olarak burada ciddi bir emek harcanıyor. Maddi olarak da ciddi bir çalışma yürütüldü. Elbette ki yasaklanması durumunda hukuki olarak hakkımızı arayacağız. Yasak 24 Mayıs’a kadarmış. O tarih sonrasına erteleme de söz konusu olabilir bu da ihtimaller içerisinde bir durum. İptal etmek istemiyoruz. Eğer tamamen iptal edilmesi gibi bir durum yaşanırsa, katılımcılar biletlerini iade edebilirler. “

Festivale katılacak olan sanatçıların listesine ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.passo.com.tr/en/event/anadolu-fest-eskisehir/3156322

Editör: Mustafa YILDIRIM