Eskişehir Otomobil sporları il temsilcisi Nevzat Aslan İlimizde ESOK’un ardından Frgiyaspor yarışının da Kütahya’da yapılacağını ve heyecanlı geçmesi beklenen yarışlara katılım büyük olduğunu söyledi.  

30 AĞUSTOS 100.YĞL ETKİNLİĞİ
AVIS 2022 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 13-14 Ağustos tarihlerinde Frigya Spor Kulübü (FSK) tarafından 30 Ağustos Zaferinin 100. Yılı’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek 100.Yıl Tırmanma Yarışı ile devam ediyor. Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesi destekleri ile NG Kütahya Seramik sponsorluğunda düzenlenen, ICRYPEX ana sponsorluğundaki 2022 sezonunun 4. tırmanma yarışında 4 ayrı kategoride sporcular mücadele edecek. Kütahya’da düzenlenecek olan ilk otomobil sporları etkinliğine, yöre haklının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
FİNAL PAZAR GÜNÜ 
13 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek idari ve teknik kontrolün ardından saat 19.00’da tarihi Germiyan Sokağı’nda seremonik start gerçekleştirilecek. 14 Ağustos Pazar günü 08.00-11.15 saatleri arası antrenman çıkışlarından sonra, saat 13.00’te ilk otomobile verilecek start ile başlayacak yarışta, sporcular 7,5 kilometre uzunluğundaki Radar yolunu 3 kez kat edecekler. Organizasyon, aynı gün saat 19.30’da Kütahya Belediyesi önünde düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.
ASLAN “HEYECANLI GEÇECEK”
Eskişehir Otomobil sporları il temsilcisi Nevzat Aslan “İlimiz kulüplerinden ESOK’un yarışını Eskişehir’de yapmıştık. Frgiyaspor yarışı da Kütahya’da yapılacak. 30 Ağustos Zaferinin 100. Yılı’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan yarışların heyecanlı geçmesi bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM