‘30 Ağustos Zaferinin 100. Yılı’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen AVIS 2022 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’na dahil 100.Yıl Tırmanma Yarışı 13-14 Ağustos tarihlerinde Frigya Spor Kulübü (FSK) tarafından Kütahya’da düzenlendi. Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesi destekleri ile NG Kütahya Seramik sponsorluğunda düzenlenen, ICRYPEX ana sponsorluğundaki 2022 sezonunun 4. tırmanma yarışı yerel halktan da büyük ilgi gördü.

, Kategori 1’de Ülkü Motorsport takımından İlker Aktaş birinciliği elde etti.  Kategori 2’de Fiat Palio ile Ülkü Motorsport takımından Kaan Kara Fiat Punto S1600 ile günü en hızlı ismi oldu.

Kategori 3’te Neo Motorsport adına Opel Corsa OPC ile yarışan genç sporcu Ahmet Keskin bir kez daha en hızlı isim oldu.  Kategori 4’te ise Mitsubishi Lancer EVO IX ile GP Garage My Team’den Selim Bacıoğlu birinciliği kazandı.

Yarışın takımlar birincisi Ülkü Motorsport olurken, kadınlar klasmanında Eda Soylu birinci, Sevcan Sağıroğlu  ikinci ve Çiğdem Tümerkan de üçüncü olarak podyuma çıktı.

Müsabakaların ardından yapılan ödül töreninde Kütahya belediye başkan vekili Abdullah Damcı, Eskişehir ASKF başkanı Sadri Atam, Kütahya ASKF başkanı Murat Cengiz, Eskişehir otomobil sporları il temsilcisi Nevzat Aslan ile Frigyaspor başkan vekili Ahmet Karagöz ödülleri verdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM