Eskişehirspor Teknik Direktör’ü Fuat Çapa yeni sezonun ilk çalışması öncesi açıklamalarda bulundu. Antrenmana katılmayan futbolcular ve yeni sezon hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi. Çapa, “Yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun. Geçtiğimiz sezon çok zor oldu. Ama iyi bir ortam yakaladık. Bu sezon da bizim adımıza kolay olmayacak. Değişik hikayeleri olan bir sezon yine bizi bekliyor. Her sezon bir şey yaşanıyor.

Geçen sezon transfer tahtası açılmadı. Sezona -6 puan silme ile başlıyoruz. Eğer sezonu bitirdiğimiz kadro ile bu sezona başlayabilirsek, 6 puanlık fark ilk ikiye oynamak için büyük fark. Bizim Eskişehirspor olarak değişik hedefler değişik misyonlar üstlenmemiz lazım.

Şu anda biraz daha realist olmalı ve gerçekçi davranmalıyız. Biz öncelikle nefes almalıyız. Rahatlamalıyız. Biz bunları sağladıktan sonra zaten gerisi gelir. Sıkıntılar maddiyattan kaynaklanıyor. Geçen sezon Cemali vasıtasıyla transferi açtık. Biz tekrar transfer tahtasını açabilmek ve puan silmeleri giderebilmek için maddiyata ihtiyaç var. Bunun iki yolu var ya biri çıkacak biz bunu Eskişehirspor’a vereceğiz çok zayıf ihtimal  ya da buradaki fabrikayı güzel işletip, piyasaya sürüp, sıkıntıları gidereceğiz. Hep akıllarda ikinci -6 gelecek mi… -3 olacak mı. Hep bu soru işaretleri var kafamızda. Yabancı oyuncularla bire bir görüştüm. Jesse, makro Milinkoviç ve Kamal Issah cuma günü bizle birlikte olacaklar. Sissoko’nun biliyorsunuz kayınvalidesi vefat etmişti. Bizden biraz zaman istedi. Sissoko aramıza bir hafta sonra katılacak. Emre Güral’la görüştüm. İyi bir görüşme oldu. Emre Güral için de bir kaynak oluşturursak onu da en kısa zamanda aramızda göreceğiz. Bu bahsettiğimiz kaynaklar büyük değil. Sonuçta profesyonel oyuncular. Belirli bir ödeme yapıldıktan sonra hepsi burada olacaktır.”dedi.

KAMPA ÜCRET ÖDENMEYECEK

4 Temmuz’da Polonya’ya gideceklerini de belirten Fuat Çapa “Polonya kampı tesadüfen gelişen organize oldu. Arkadaşlarımız var. Polonya ve Afyon kampı Beşiktaş için ayarlanmıştı. 2 hafta önce arkadaş aradı. Beşiktaş’a kamp yeri ayarlamıştık ama onlara Japonya’dan daha iyi teklif gelince gelemeyecekler. Siz gelin dediler. Parası ödendi dediler. Bizden bir maliyet çıkmayacak. Biz kendilerine teşekkür ettik. Yönetime programı anlattım. Yönetim ‘tamam’ dedi. Oraya gitmek nerden baksan 200 bin Avro’ya geliyor. Bizim 200 bin Avro verecek durumuz yok. Böyle bir ortamda bu organizasyonu yapmamız mümkün değil. Bu sadece ikili ilişkiler neticesinde oldu.”dedi.