Bursa Büyükşehir Belediyesinin uzun yıllardır gerçekleştirdiği Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali bu yıl 12-17 Kasım tarihleri arasında sürdürülüyor. Festival koordinatörlüğünden aldığı davet üzerine, Eskişehir Şehir Tiyatroları, Geçmem Gerek adlı çocuk oyunu ile 14 Kasım tarihinde Bursa Podyum Sanat Mahal sahnesinde 2 temsil gerçekleştirdi.

Minik izleyicilerin yoğun ilgisi ile sahnelenen oyun büyük beğeni kazandı, festival yetkililerinden ve katılımcılardan tam not aldı. Fransız yazar Marie Yan’ın kaleme aldığı, Şehir Tiyatroları sanatçısı Berkay Akın Türkçeye çevirip yönettiği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçıları Pınar Bekaroğlu Ciotta ve Mustafa Kılıkçı rol alıyorlar.

“Geçmem Gerek”, sınırların ortadan kalktığı, hepimize ait ortak bir dünyada yaşamak istiyorsak, müziğin, resmin, yani sanatın gücüne inanmamız gerektiğinin önemini, müzikli ve renkli bir dille anlatıyor.

Ülkemizde gerçekleştirilen çeşitli çocuk festivallerinden davet alan “Geçmem Gerek” adlı çocuk oyunu sezon boyunca Şehir Tiyatrolarında sahnelenmeye devam ediyor. 

Editör: Mustafa YILDIRIM