Gezi: Nilüfer Kurumehmetoğlu

Not: Fotolara galeriden ulaşabilirsiniz

Dünya çapında bir balayı noktası Phuket. İsteyene huzurlu ve sessiz; isteyene canlı, bol aktiviteli. Herkes için hoş vakit geçirmek garanti! Uzak doğuda üçüncü durağımızdı çok ama çok etkilendik adaları, eğlence hayatı bizi bir anda içine aldı… Ah Phuket ah…

Tayland’ın birçok adası var, hepsi tropikal kuşakta ama farklı özelliklere sahip. “Koh” kelimesi Tayca’da “ada” demek. Ada isimlerinin hep “koh” veya “ko” ile başladığını görürseniz şaşırmayın. Phuket en kalabalık ve turistik olanı. Ada olsa da anakaraya bir köprü ile bağlı. Tayland ucuz bir ülke olarak nam salmış. Ama artık çakallaşmışlar, pazarlığa daha az yanaşır olmuşlar. Doların da son aylardaki hızlı yükselişi yüzünden bize çok ucuz gelmedi açıkçası. Birçok kategoride fiyatlar Türkiye ayarında diyebilirim. Kredi kartını da geziniz esnasında yaygın olarak kullanabilirsiniz.

Phuket havalimanından şehre ulaşım:

Tayland bizden vize istemiyor. Uçakta size verilen bir formu doldurup ülkeye giriş yapıyorsunuz. Formun diğer yarısını ise seyahat boyunca yanınızda taşıyıp dönüşte ülkeden çıkarken teslim ediyorsunuz. Kaybedeceğim diye ödüm koptu doğrusu!

Patong adanın en canlı noktası..

Bu arada Tayland’da trafik soldan akıyor!

Phuket’te konaklama:

Phuket’te her bütçeye uygun otel bulmak mümkün. Fiyatlar nispeten ucuz sayılır, kesenin ağzını biraz açınca gayet lüks otellerde kalabiliyorsunuz. Patong’un kargaşasından kaçan birçok kişi Kata Beach’de konaklama öneriyor. Ben de bir daha gitsem Kata veya Karon civarında bir otelde kalırım. Phuket Town adanın idari merkezi. Burada da birçok otel var ama konum olarak atraksiyona uzak bir yer olduğu için tavsiye etmem.

Phuket’te neler yapılır?

Tatil yapılır! Siz tatilden ne anlıyorsanız tabii… Gezme tozma, alışveriş, adrenalinli hareketler (paraşüt ve dalış) veya sahilde tembellik yapma seçeneklerinin hepsi Phuket’te var.Ve tabii birde dibine kadar eğlenilir … Sahilde yan gelip yatmak istemeyenler için önerilerim:

Phuket ada turu:

Adanın neresinde kalıyor olursanız olun Patong merkeze göz atılmalı. Bazı sokaklar pazar yeri gibiydi, sıra sıra tezgahlarda tekstil ürünleri satılıyordu. Pazarlıkla alışverişin dibine vurulabilir.

Patong’da Bang La Road isimli cadde adanın günah merkezi diyebiliriz. Sokakta değişik değişik tipler var. Bang La Road’dan  ilk geçişte şaşkın, ikinci geçişimde alışmış, üçüncü geçişimde ise umursamaz olmuştum.Üçüncüde umursamaz olmuştuk…Yol boyunca sıralanmış barlarda masalarda kadınlar veya ladyboylar dansediyor, sizi mekanlara çekmeye çalışıyor. En meşhur ve ilginç mekan Tiger isimli bardı. Yürürken sizi durdurup Ping Pong show izlemeniz için barlara davet ediyorlar. “Ping pong show da neymiş?” derken öğrendim ki kadınlar cinsel organlarına pinpon topu, iğne, jilet gibi çeşitli objeler sokup dans ediyorlarmış. Bu şekilde bir gösteri olduğunu duyunca bize cazip gelmedi ama siz isterseniz eğlenmeye girebilirsiniz. Ama İLLUZION’u tek geçerim, ans,müzük,canlı performans ne arasanız  var iki katlı inanılmaz büyülükte bir gece kulubü.

Tekne turları:

Tekne turları Phuket’in olmazsa olmazı. Otelinizin lobisinde veya Patong’da yürürken karşınıza acente gibi çalışan standlar çıkacak. Buralardan bir tur beğenebileceğiniz gibi önceden internette yaptığınız araştırmalar sonucu mailleşerek ayarlayabileceğiniz turlar var. Masaj: Ve Tayland tatilinizin en tatlı kısmı! İster sadece ayaklara, ister tüm vücuda… Bunca insanın Tayland’a sırf masaj için gidiyor olması şaşırtıcı değil, adamlar bu işi biliyor. Masaj salonları hem serin, hem de free wi fi koymuşlar. Tayland’da la biten da var ama onlardan birine gitmek istemiyorsanız ayırt etmesi pek zor değil. Çoğu masaj salonunun içi görünüyor, bazılarının kapısına da “no ” yazmışlar. Masaj tarifesi hemen hemen birçok yerde aynı. 1 saatlik tüm vücut masajına 300 baht verdik kişi başı. 8 dolara tekabül ediyordu. Tüplü dalış, paraşüt gibi aktiviteler de yine yapabilecekleriniz arasında. Smilan Adaları dalış için süpermiş, meraklıysanız bir günü de dalışa ayırabilirsiniz.

Phuket’te neler yenir?

Bu konuda yetersiz kalabilirim işte. Jumbo karidesler, Noodlelar bazen güzel, bazen kötüydü. Ama ben sadece meyve diyebilirim tropikal meyveler inanılmaz.Çok sayıda Türk lokantası var ayrıca oralarda da yiyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim