Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizlеrin iftar ve sahur sofralarını bereketiyle donatan yine kutlu bir ayın içindeyiz.

Ramazan ayınız Mübarek olsun.

Hatırlayınız geçtiğimiz ramazan ayında birlikte iftar açtığımız dostlarımızın bu sene aramızda olmadığını terki dünya ettiklerini…. Zaman su misali akıp geçiyor.

Ellеrin semаyа, dillerin duаyа gönüllerin Mevla’ya yöneldiği bu mübarek Ramazan Ayı’nın hakkımızda hаyırlаrа vesile olmasını diliyorum…

Her geçen gün telefonlarımıza bu ayla alakalı birbirinden kıymetli gönül dostlarımızdan güzel tebrik mesajları alıyoruz değil mi?

Ancak içlerinde bir tanesini paylaşmak istiyorum.

Bu mesajı gönderen Trabzon’dan bir kadim dost. Teşekkür ediyorum.

Mübarek Ramazan, eğer kalp kırmamaksa, gönül almaksa, gücü yettiği halde her acısını sadece rabbine bırakmaksa…

Gönül Orucunuz mübarek olsun…

Dilini temiz tutmak, rızkına şükretmek, derdini yalnız Allah’a sunmak, doğruyu tavsiye etmekse…

Dil Orucunuz mübarek Olsun…

Gözünü haramdan sakınmak, güzel bakmak, güzeli görmek, gördüğüne hüsnü zan ile hükmetmek ise…

Göz Orucunuz Mübarek Olsun…

Kulağını gıybete kapatmak, Kuran sesine açmak, doğru tavsiye dinlemek, hakk kelamı duymaksa…

Kulak Orucunuz Mübarek olsun…

Güzel düşünmek, bedeni hakk yolunda yormak, kötü işlerden kaçmak, kul hakkına dikkat etmekse…

Bedenizin, Aklınızın ve Ruhunuzun Orucu Mübarek Olsun…

Evet üzerine çok düşünmemiz gereken mesaj bu şekildeydi…

Demek ki sadece yemekten içmekten kesilmekle oruç tutulmuyor dostlarım. Tüm Bedenin ve organlarında bu kutlu ayda oruç tutması gerekiyor.

Aslında Ramazanın gönül dünyamıza "kutlu bir misafir" olarak gelmektedir de bir çoğumuz bunun farkında olamıyoruz belkide…

Öyle ki ramazan ayı gelişiyle bizlere rahmet, mağfiret getirir. Kardeşlik bağlarımızı yeniden inşa etmeye gelir. Milletçe 'hoşgeldin' diyoruz.

İyi ki geldi ramazan çünkü gündelik iş koşuşturmacası içerisinde yorgun ve bitap düşen yüreklerimizin, ramazanın bize getireceği rahmete çok ihtiyacı var.

Hani suya hasret kalmış çorak araziler olur ya, onların yağmura ihtiyacı gibi çorak kalmış yüreklerimizin ramazanın şifa dağıtan rahmet eline ihtiyacı var. Her zamankinden çok daha muhtaç olduğumuz bir zamanda ramazan geldi, iyi ki geldi, hoş geldi…

O halde böyle bir iklimde ramazanın başta kendi  iç dünyamızda, gönül coğrafyamızda ve acılar içerisinde kıvranan İslam alemine huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum…

İftar sofralarınız bereketli sahurlarınız mübarek oruçlarımız kabul olsun…