Çevrimiçi arkadaşlık sektörü sürekli değişiyor. Ve modern gerçekliklerde başka seçeneği yoktur. Bugün herhangi bir iletişim biçimi kullanıcıları çok çabuk sıkıyor. Bu nedenle, arkadaşlık siteleri ve uygulamalarının geliştiricileri, kitlesini tutmak için sürekli olarak yeni araçlar ve özellikler eklemek zorundadır.

Şubat 2022'nin ortalarında, Tinder'ın yeni bir "Blind date" özelliğini uygulamaya koyduğu bildirildi. Bu format, tamamen yeni bir şey olmasa da, kesinlikle ilgi uyandırıyor. Bu nedenle, bugün Blind Date özelliği ve çevrimiçi arkadaşlık dünyasından diğer haberler hakkında daha fazla konuşmaya karar verdik. İlginç olacağından emin olabilirsiniz!

Tinder neden görücü usulü arkadaşlık (Blind Date) özelliği ekledi ve neden konu ile alakalı?

Şu an otuzlu yaşlarında veya daha büyükseniz, muhtemelen 90'ların popüler TV görücü usulü arkadaşlık (Blind Date) şovlarını hatırlıyorsunuzdur. Bunları mümkün olduğunca kısa bir şekilde tanımlarsanız, gösterinin yaratıcıları, katılımcı için birkaç başvuru sahibi seçer ve bunları bir ekranın arkasına gizler. Daha sonra ev sahibi, başvuranlara çeşitli sorular sorar ve ana katılımcı daha sonra körü körüne en çok beğendiklerini seçer. Ve bundan sonra ekran açılır ve katılımcılar birbirini görür.

Görücü Usulü Arkadaşlık (Blind Date) özelliği de tam olarak aynı şekilde çalışmaktadır, sadece çevrimiçi olarak:

  1. Size basit sorular sorulur veya cümlelerdeki boşlukları doldurmanız istenir: “Bir gömleği ___ kez yıkamadan giyebilirsiniz” veya “Bir ilişkide ___'nin ana şey olduğuna inanıyorum.

  2. Algoritma katılımcıları cevaplarına göre gruplar halinde birleştirir.

  3. Sohbette diğer katılımcılarla tek tek iletişim kurmak için birkaç dakikanız olacaktır. Diğer katılımcıların sadece cevaplarını bilirsiniz. Fotoğraf veya başka profil bilgisi yoktur.

  4. Geri sayım bittiğinde, bu kişiyle iletişim kurmaya devam etmeye hazır olup olmadığınızı belirtmeniz gerekir. İki taraf da isterse, birbirlerinin fotoğraflarını görürler ve zamanlayıcı ve diğer kısıtlamalar olmadan sohbet edebileceklerdir.

Bu yaklaşım heyecan katmakta, çevrimiçi arkadaşlığı daha maceralı ve bazen tamamen beklenmedik hale getirmektedir. Ve şu anda, Blind Date özelliği kitlenin ilgisini gerçekten çekiyor. Akıllardaki tek soru bu ilginin ne kadar süreceği. Sonuçta, artık en popüler trendlerin bile çok hızlı bir şekilde anti-trend hale gelebileceğini biliyoruz.

Arkadaşlık sektöründeki diğer ilginç haberler, trendler ve yenilikler

Son birkaç ayda metaverse’ler hakkında çok fazla şey konuşuldu. Onlara olan ilgi 2021 yılının ortasında yükselmeye başladı ve günümüzde bu trend ivme kazanmaktadır. Özellikle sevindirici olan şey, modern kullanıcıların yeni bir iletişim biçimiyle gerçekten ilgilenmesidir.

2022 yılının başında, B&T MAGAZINE dergisi, internet üzerinden arkadaşlığın güncel gerçekleri konusunda modern internet kullanıcılarına yönelik anketlerle araştırma yaptı. Ankete katılanların %80'i, metaverse ile ilgili yeni çevrimiçi arkadaşlık biçimlerini denemekten mutlu olacaklarını söyledi. Bu gerçekten yeni bir şey. İnternet arkadaşlığının ilkelerini sonsuza kadar değiştirebilecek bir şey.

Bir başka ilginç trend, Cyber Flashing gibi bir olgu ile arkadaşlık hizmetlerinin aktif mücadelesidir. Bu, diğer kullanıcılara izinleri olmadan açık saçık görüntüler göndermenin adıdır. Bu fenomen artık yeni değil ancak son zamanlarda buna karşı gerçekten aktif olarak savaşmaya başladılar. Bu alandaki ilk arkadaşlık uygulamalarından biri Bumble idi. Bu oldukça makul çünkü uygulama her zaman kızların rahatlığı için oluşturulmuş bir arkadaşlık platformu olarak konumlandırılmıştır.

Arkadaşlık uygulamaları arkadaş bulma hizmetlerine dönüşüyor

İlginç bir gözlem: Dünyada arkadaşlık hizmetlerini amaçlanan amaç dışında kullanan daha fazla insan var. Herkes burada aşkıyla tanışmaya çalışmıyor. Birçoğu sadece yeni arkadaş arıyor. Ve göründüğü gibi, işe yarıyor!

Arkadaşlık siteleri ve uygulamalarında kendinizden ve ilgi alanlarınızdan detaylı olarak bahsedebildiğiniz için aynı fikirde olan kişileri bulmak için kullanılabilirler. Dünya çapında on binlerce insan Tinder, Badoo, Bumble ve diğer arkadaşlık servislerinde yeni arkadaş buluyor. Ve başka bir çevrimiçi arkadaşlık formatı hakkında konuşacak olursak — görüntülü sohbetler — o zaman sayılar daha da yüksek olacaktır.

Bu arada, burada küçük bir araştırma yapmaya değer. Bir arkadaşlık uygulamasına kayıt olmaya karar verirseniz, öncelikle kendinize net hedefler belirlemenizi ve gerçekten ne istediğinizi bilmenizi öneririz. Ruh eşinizi bulmak mı istiyorsunuz? Peki ilgi alanlarıyla arkadaş olmak? Geniş kapsamlı planlar olmadan sadece yeni insanlarla sohbet etmek mi? İnanın, kendi hedeflerinizi anlamak hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Ve aynı zamanda görevleriniz için en uygun siteyi seçmenize yardımcı olacaktır. Sonuçta, web arkadaşlık sektörü Tinder veya Badoo ile sınırlı değildir. Her zaman bir seçenek vardır. Ve şimdi her zamankinden daha fazla — dünya çapında 8.000'den fazla çevrimiçi arkadaşlık hizmeti.

Klasik arkadaşlık uygulamalarının popülaritesinde düşüş ve eş zamanlı olarak görüntülü sohbet talebinde artış

Birkaç aydır ilginç bir paradoks gözlemliyoruz — birçok popüler arkadaşlık uygulamasının kitlesi azalırken, çevrimiçi görüntülü sohbetlerde tam tersine artıyor. Bu, özellikle en iyi görüntülü sohbetlere bakarsanız göze çarpıyor — Chatrandom, Camsurf, Chathub, CooMeet canlı. Pandemi döneminde kitleyi 3-4 kat artırmayı başardılar ve hala tutuyorlar. Üstelik kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor.

Bu durum için birkaç neden vardır:

  1. Pandemi sırasında insanlar kendi zamanlarına daha fazla değer vermeyi öğrendi. Ve görüntülü sohbetlerin aksine, arkadaşlık uygulamaları bildiğiniz gibi hiç vakit bırakmaz.

  2. Çevrimiçi görüntülü sohbette iletişim kurmak çok daha basit ve daha kullanışlıdır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 2020 yılında Tinder ve benzerlerinin çoğu, hizmetlerine görüntülü sohbet işlevi eklemek için elini çabuk tutuyor.

  3. Çevrimiçi görüntülü sohbet, canlı iletişimin yerini bir arkadaşlık uygulamasından çok daha iyi alabilir. Yine de, uygulamadaki tek bir mesajlaşma, bir kişiyle baş başa canlı bir diyaloğun yerini alamaz. Çevrimiçi görüntülü sohbet de %100 onun yerini alamaz ancak buna mümkün olduğunca yakındır.

Buraya görüntülü sohbetlerde daha demokratik fiyatlandırma, büyük bir kitle, partnerler için esnek arama ayarları ekleyin ve arkadaşlık uygulamalarına gerçekten harika bir alternatif elde ediyoruz.

Özetleyelim

Çevrimiçi arkadaşlık sektöründeki herhangi bir yenilik iyidir. Bu alanın ne kadar hızlı geliştiğini ve her yıl kaç yeni insanı çektiğini görüyoruz. Ve mevcut gerçekler göz önüne alındığında, internet üzerinden arkadaşlık kurmaya olan ilgi artacaktır.

Başka bir soru, bu yeniliklerin ne kadar alakalı olduğudur. Örneğin, bahsedilen blind dates (görücü usulü arkadaşlıklar) ilginç bir arkadaşlık formatıdır. Ancak altı ay veya bir yıl sonra popüler olacağından emin olamayız.

Okuyuculara şu tavsiyelerde bulunabiliriz: çevrimiçi arkadaşlık dünyasındaki güncellemeler ve yenilikler için bizi takip etmeye devam edin, yeni bir şeyler deneyin, ancak kanıtlanmış klasiklerden vazgeçmeyin. Yeni formatlar sıkıcı olabilir ancak yabancılarla çevrimiçi görüntülü sohbetler gibi zaman içinde kendini kanıtlamış olanlar popüler olmaya devam edecektir.

Editör: Mustafa YILDIRIM