Günümüzde Kazanma kültürü ve başarı elde etme arzusu hertürlü  sportif değerin önüne geçmiş bulunmaktadır.

Maalesef yanlış gibi gözük sede herşey kısa vadede sportif başarıya endekslidir.

Günümüzde bilgi çağının ekonomik, teknik ve kültürel alanlarda büyük değişimler yaratması ile beraber, yönetici ihtiyacında da birtakım değişiklikler meydana gelmiştir. Böyle bir çağda bilgiye en kısa zamanda ulaşabilen, ulaştığı bilgileri sistemin ihtiyaçlarına uyarlayabilen, elde ettiği sonuçları uygulamaya sokabilen, tam donanımlı, eğitimli ve profesyonel yöneticilere ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitilmiş insan unsuru, her alanda olduğu gibi spor alanında da önemli bir yer tutar. Spor kurum ya da organizasyonlarının amaçlarını başarı ile yerine getirebilmeleri, diğer unsurların yanında, ancak eğitimli spor yöneticileri ile mümkün olabilir.

Yukardaki yazdıklarım sadece Eskişehirsporun değil Türkiyenin sorunu Süperlig kulüplerinin birçoğu nitelikli, eğitimli yönetici profili sorununu  maddi anlamda güçlü kalarak  atlatabilmekteyken, birçok  kulüp bu krizi atlatamamaktadır.

Gelelim Eskişehirsporumuza,  transfer tahtası açılıyor açılmıyor derken yok 13 sporcu kaldı yok hayır 1 sporcu kaldı diğerleri halloldu  Sinan attı, Gekas atmadı gibi ve  saat 17.00 de kapandı hayır gece 12 de kapanacak derken Tff 1 saat eksüre vermiş vsvs ortalıkta o kadar çok bilgi kirliliği vardı ki, sosyal medyadan bizzat taraftarların  o saatlerde neler yaşadığına dua edenlere, küfür edenlere şahit oldum, Eskişehirspor yönetiminden kimsenin çıkıp resmi bir açıklama yapmaması da çok enteresan geliyor. Gerçek olan şu var evet transfer açılmadı ve biz evlatlarımızla bu ligi en azından Ocak ayına kadar götüreceğiz.

Altyapılar evet çok önemlidir ve şuan, altyapıdan çıkan futbolcuları hangi antrenör zamanında filanca antrenör çıkardı şu yönetim sahip çıkmadı gibi söylemleri bırakarak  hepsini bağrımıza basmalıyız. Altyapının varlığına her zaman kinden daha çok  ihtiyacımız var. Bugün bu gencecik çocuklarla çıkıyorsak sahaya şuana kadar altyapıyla ilgili güzel şeylerinde olduğuna inanmamız gerek diye düşünüyorum. Altyapıdan bir yılda  on tane yirmi tane yıldız oyuncu çıkmaz,  bir veya  iki yıldız oyuncu çıkartırsın onu da tecrübeli abilerinin yanında pişirirsin ve arkasında durursun. İstanbul sofrasına bedavaya yollamazsın. Herşeye rağmen zaman destek olma zamanı taraftar herzamanki gibi daha coşkulu daha arzulu  bu gencecik çocuklar bu sorumluluğu aldı destek olmak herzaman bize düşer. Karabük’ de bizim gibi sıkıntılı bir durumda ben Karabük maçını baz almıyorum, evet belki de 4 yiyeceğimiz maçlar olacak ama biz gene destek olmalıyız ve bizlerde taraftarda bu çocukların arkasında olacaktır olmaya da devam edecektir.

Ocak ayına kadar kulübe ciddi anlamda maddi yük getirecek masrafları kaldırmak gerek diye düşünüyorum Mesela Yerli antrenörle devam edilebilir.

Bu kulüp 3. lig görmedimi gördü ama çıkmasını da bildi. Bu taraftar olduğu sürece Eskişehirsporu kimse yok edemez.

Hata Değil Çare Bulun……

Muhsin ÇAKALLI