DİSK, KESK, TMMOB, TTB, ECZACILAR ODASI  1 Mayıs İşçi Bayramı’nı birlikte kutlayacak. Kutlama Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili DİSK binasında yapılan ortak açıklamada, 1 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 14.00’de Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan miting ve konsere tüm Eskişehir halkı davet edildi.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, her milletten işçilerin emekçilerin kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa her türlü ayrımcılığa karşı kol kola omuz omuza vererek 1 Mayıs Bayramını coşkuyla selamladıklarını dile getirdi.

1 Mayıs’ın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma kutlamalarının emeğin kazanılmış haklarına yönelik yeni saldırıların gündeme geldiği, AKP’nin muhafazakar, ırkçı ve otoriter bir düzeni inşa etmeye başladığı dönemde gerçekleştirildiğini vurgulayan Kavak, “ 1 Mayıs, mücadelemizle işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın birliğinden doğan gücümüzle dayanışma, ruhumuzla, ekmek, gül ve hürriyet günlerine inancımızla gülümseyen yüzüdür” dedi.

1 Mayıs Tertip Komitesi  adına konuşan Bayram Kavak şunları söyledi: “Baskıcı, otoriter, ırkçı, gerici yönetim anlayışına karşı adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ın anlam ve önemime uygun emeğin bayramı olarak kutlamak gerçek sınıf dayanışmasını göstermek, işimize, aşımıza, ülkemize sahip çıkmak için, sendika ayrımı yapmaksızın tüm işçileri, kamu emekçilerini, işsizleri, örgütsüzleri, güvencesiz çalışanları, kadınları, emek ve meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri ve tüm halkımızı miting ve konserimize davet ediyoruz. Çünkü, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, umudun ve direnmenin adıdır 1 Mayıs.”

Editör: TE Bilişim