DİSK, KESK, TTB, TMMOB, ECZACILAR ODASI tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi Organize Sanayi bölgesinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına işçiler de katıldı.

SÜSLER fabrikası önünde iş çıkışında toplanan işçiler önünde  1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, “1 Mayıs günü ‘umut’ işçi tulumu giyerek bu memleketin sokaklarında dolaşacaktır” dedi.

1 Mayıs’ın işçilerin günü olduğunu, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlamalarına hazırlandıklarını belirten Kavak, 11 yıllık tek parti iktidarında, özgürlüklerin yok sayıldığı, adaletin askıya alındığı, aklın, bilimin, insanlığına çöpe atıldığı günlerin yaşandığını öne sürdü.

Tarih boyunca emekçilerin, baskı rejimlerine karşı direnme hakkını kullandıklarını kendilerinin de bu hakkı kullanacaklarını dile getiren Bayram Kavak, “İşçi sınıfının uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, açıktır ki busene çok daha özel bir anlama sahiptir.  Eşitlik, özgürlük ve adalet arayışı, işçiler ve emekçiler için bu yıl çok daha yakıcı haldedir. Şimdi 1 Mayıs meydanlarında bütün kitleselliğimizle olmalıyız. Eşitlik, özgürlük, bakış, adalet ve demokrasi için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere, ülkenin tüm meydanları bizi beklemektedir. Sokaklarda yeşeren özgürlük filizleri, işçi sınıfının emeğiyle boy verecektir. 1 Mayıs 2014 günü Odunpazarı meydanında saat 14.00’de tüm çalışanları ve halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim