1 Mayıs Tertip Komitesi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde 1 Mayıs mitingi ile ilgili basın açıklaması yaptı. DİSK, KESK, TMMOB, EBTO adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, tüm Eskişehirlileri 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanına davet etti.

Alkan,“Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, emeğiyle bu ülkeyi var edenler 1 Mayıs’ta buluşuyor. Çalışırken ölmek, sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamı savunanlar buluşuyor. Bize dayatılan bu vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, şekerini, deresini, ormanını, tarlasını, ülkesini ve geleceğini savunanlar buluşuyor. Açlık ve yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkum edilenler, geçinemiyoruz diyenler, işsizler buluşuyor. Emek, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, laiklik, adalet mücadeleleri buluşuyor” diye konuştu.

“Kadın erkek, genç yaşlı çocuk bu büyük buluşmaya hazırlanıyor” iyen Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milyonlar OHAL ile dayatılan yeni rejimin karanlığına teslim olmuyor. Milyonlar bir arada kazanacağımız rengarenk, güneşli güzel günlerin, emek ile kuracağımız geleceğin resmini çizmek için buluşuyor. 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz. Birlikte güçlüyüz birlikte başaracağız. Güzel günler için haydi 1 Mayıs’a. Toplanma yerimiz saat 12.00’de Aytaç Caddesinde olacak.”

Editör: TE Bilişim