Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından İsmet Boyracı’nın dükkanında tamir edilmek üzere bekleyen araçlar Pazar günü gündüz saatlerinde iki çocuk tarafından talan edildi. Boyracı’nın dükkanın önünde bulunan 5 aracın camları kırıldı, tavanı çöktü, iç tesisatlarına zarar verildi.

35 senedir bu işi yapan Boyracı, yaşadıkları karşısında büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşadığını söyledi. Yaşananları anlatan Boyracı, “Bu sabah dükkanımı açtığımda dükkanımızda bulunan 5 araca zarar verildiğini gördük. Kamera kayıtlarını incelediğimizde pazar günü akşamüzeri saat 5 ile 6 arasında yaşları 13-14 yaşlarında olan iki çocuk tarafından araçlarımıza zarar verildiğini tespit ettik. Bu çocuklar yaklaşık 1 saat boyunca araçlara bu zararları vermiş” dedi.

“ARACIN ÜSTÜNEDE ZIPLAMIŞLAR, CAM KIRILANA KADAR TAŞ ATMIŞLAR”

Çocuklar tarafından araçlara verilen zarar hakkında bilgi veren Boyracı, şunları söyledi: “Genelde araçların içlerine zarar verilmiş. Teypleri sökülüp atılmış, iç tesisatında kablolarına zarar verilmiş. Araçları talan etmişler. Bir aracın ön camını kırmışlar. Cama defalarca taş atıp kırılana kadar uğraşmışlar. Bir aracın üstüne çıkarak tavanında zıplamışlar. Tavanında göçme meydana gelmiş. Çevreden görenler mutlaka olmuş ama kimse müdahale etmemiş. Güvenlik kamerası görüntülerini izlediğimizde gördüklerimize inanamadık. Bu yaptıkları hırsızlık desek hırsızlık da değil. Hangi akla hizmet bunu yaptılar bilmiyoruz. Şu anda görünen hasar 4 bin lira civarında.”

Gördükleri manzara karşısında durumu emniyete bildirdiklerini söyleyen Boyracı, polislerin araçlarda parmak izi tespiti yaptıklarını ve güvenlik kamerası görüntülerini aldıklarını söyledi.

AİLELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSIN

Yaşanan bu olayla ilgili ailelere seslenen Boyracı, “Ailelerin duyarlı olmasını istiyoruz. Çocuklarına sahip çıksınlar, onları iyi yetiştirsinler. Böyle olayları yaşıyor olmak gerçekten çok üzücü. Herkesin duyarlı olmasını ve kimsenin kimseye zarar vermemesini istiyorum. Bize yapılan başka arkadaşlarımıza yapılmasın. Aileler çocuklarına sahip çıksın, böyle şeyler yaşamayalım” diye konuştu.

Boyracı'nın dükkanının polis karakolunun hemen arkasında olması ise dikkat çekti. 

Editör: TE Bilişim