Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile ilgili açıklama yaptı. 1 Temmuz 2016’dan itibaren iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin başlayacağı uyarısını yapan Özkara, cezai durumla karşılaşmamak için sigortalı veya stajyer işçi bulunduran işyerlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti alması gerektiğini bildirdi.

Kanun kapsamında eğitimlerin verilmesi gerektiğini ifade eden Özkara, “6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu” kapsamında işletmelerde mesleki eğitim ve staj çalışmalarının yapıldığı yerler işyeri olarak değerlendirilmektedir. Bu işletmelerin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimleri tarafından eğitimlerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Kendi nam ve hesabına çalışan bir işyerine sigortalı çalışan kişi olmasa bile çırak ve stajyer öğrenci olan işletmelerde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmeti almak zorundadır” şeklinde konuştu.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetini yaptırmayan işyerlerinin 30 Haziran Perşembe gününe kadar işlemlerini yaptırmaları gerektiğini dile getiren Özkara şöyle konuştu: “Aksi takdirde 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin başlayacağı kurumlar ve görsel basın tarafından duyurulmuştur. Meslektaşlarımız, üyelerimiz bu konuda gerekli önlemleri almaları önemle hatırlatılır.” 
 
Editör: TE Bilişim